CHP'li Erdoğan Toprak:Ülkemizde yönetim sorunu ve krizi var

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Kırıkkale, Kırşehir ve ilçelerinde seçim çalışmalarına katıldı.

SİYASET 09.06.2018, 15:54 09.06.2018, 15:54
CHP'li Erdoğan Toprak:Ülkemizde yönetim sorunu ve krizi var

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatörü Erdoğan Toprak, Politikyol'a şu değerlendirmeyi yaptı:

“Uzun bir süre sonra partimiz Kırıkkale ve Kırşehir’de milletvekili çıkaracak. Bu iki kentimizde ve ilçelerinde gördüğümüz ilgi halkın iktidarının kurulacağını göstermektedir. İnsanlar hem millet ittifakının mimarlarından Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na hem de Cumhurbaşkanı adayımız sayın Muharrem İnce’ye yönelik çok ciddi bir sempatiye sahip ve büyük bir heyecan dalgasının içindedirler.”

İstanbul milletvekili adayı olan Erdoğan Toprak bu iki kentte yapılan toplantılarda yurttaşlarla bir araya geldi ve CHP’nin politikalarını anlattı:

“Türkiye’nin temel sıkıntısı her alanda uygulanan yanlış politikalardır. Bugün ülkemiz her alanda bir kriz yaşamaktadır. Ancak şunu bilmek gerekmektedir,  ülkemizde kaynak ve üretim sorunu yok, ülkemizde yönetim sorunu ve krizi var. Türkiye bu yönetim krizini çözdüğü anda bütün sorunlarını çözecektir. O nedenle bu seçim tarihi bir anlam taşıyor. Halkımız 24 Haziran’da bu krizi çözecektir. AKP artık yönetemiyor AKP artık sadece ve sadece sorun üretiyor. Ekonomik alanda yaşanan krizin nedeni de bu kötü yönetimdir ve bu kötü yönetim faiz lobisini besliyor. Eğer böyle bir lobi oluşmuşsa o da AKP’nin ekonomiyi yönetememesinden kaynaklanmıştır. Ekonominin temel sorunlarından, yasalarından ve gerçekliğinden kopuk bir parti ülkeyi uçuruma sürüklemektedir.

Türkiye bu yönetimden kurtulursa ülkeye huzur gelir, barış gelir. Emekçisinin, çalışanın, üreticisinin, çiftçisinin, köylüsünün huzur bulduğu bir Türkiye’yi ancak ve ancak CHP kurabilir.  

Yıllarca uyardık, komşularımızla güç ilişkisine girmeyin. Başka ülkeler üzerinde güç savaşına ve hegemonya kurma girişiminde bulunmayın diye ama anlatamadık. Başka ülkeler ve halklar üzerinde tahakküm kurmaya çalışırsanız hem o devletleri hem de dünyayı karşınıza alırsınız. AKP bütün dünyayı ülkemizle karşı karşıya getirmiştir.”

Erdoğan Toprak CHP’nin temel politikaları konusunda da şunları söyledi:

Kırıkkale ve Kırşehir başta olmak üzere ülkemiz tarımını ayağa kaldıracağız. Doğa dostu tarımsal üretim modeline geçeceğiz ve en ileri teknolojilerle çiftçimizi buluşturacağız.

Tarımsal üretimin ekolojik koşullar ve toprak özelliklerine sadık kalınarak yapılmasını teşvik edeceğiz. Tarım sektöründe iklim değişikliği etkilerine karşı uyum stratejisi geliştireceğiz. Tarım, doğa ve sosyal politikalarımızın merkezine, doğaya ve ekolojik aile çiftçiliğine dönüş temelli nüfus hareketlerini koyacağız. Meraları özel mülkiyet olmaktan çıkaracağız.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak özellikle emeklilerimizin rahat bir yaşam sürmesi için bütün imkanları seferber edeceğiz. AKP gibi sadece seçim dönemlerinde emeklileri hatırlamayacağız. Her zaman emeklilerimizin yanında olacağız.

Emekli maaşları ve ikramiyelerinin belirlenmesinde kamu görevlilerine yapılan tüm ek ödemeleri hesaba katacağız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına fiili hizmet süresi zam-mı hakkı tanıyacağız. Ek ödemelerini iki katına çıkaracak, maaş ve emekliliklerine yansıtacağız. Gazilere ikinci iş hakkı ve 3000 günde emeklilik hakkı vereceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini gidereceğiz. Prim ödemeksizin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacağız. Emeklilere milli gelir artışından refah payı vereceğiz. Emek- lilerin geçmişteki refah payı kayıplarını tazmin edecek bir intibak yasası çıkaracağız. Emekli banka promosyonlarını kamu çalışanları ile aynı orana yükselteceğiz. Emekliler için muayene ve ilaç katılım paylarını ve fark ücretlerini kaldıracağız.”

CHP PM Üyesi Erdoğan Toprak, Türkiye’nin sorunlarını çözecek tek partinin CHP olduğunu belirterek, herkesi halkın iktidarını kurmaya davet etti.

Yorumlar (0)