CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL: “FİLİSTİN’E SAHİP ÇIKANLARI GÖZALTINA ALMA, İSRAİL İLE TİCARETE SON VER”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara mitinginde İsrail ile ticaretin sonlandırılması için pankart açan yurttaşların gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Buradan Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Meydanlara gelen, tepki gösteren gençleri gözaltına alma. Filistin’e sahip çıkanları gözaltına alma. Bunların gereğini yap. Bunu yapmanı bekliyoruz. Ailenin, ailendekilerin, yakın çevrenin, yandaşlarının İsrail ile yaptığı ticaretin Filistin’e bomba olarak yağdığını İsrail’in bundan cesaret aldığını hep birlikte görüyoruz. Bu yüzden biz de toplattığın pankartın, gözaltına aldırttığın arkadaşların arkasındayız. Filistin’e destek için İsrail ile ticarete son vermelisin diyoruz” dedi.

SİYASET 24.03.2024, 23:08
CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL:  “FİLİSTİN’E SAHİP ÇIKANLARI GÖZALTINA ALMA, İSRAİL İLE TİCARETE SON VER”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Bayraklı’da iftara katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada “Bir iftar sofrasında bir araya geldik. Oruçlar tutuldu Allah kabul etsin ama orucu sadece sahur vaktinden, iftar vaktine kadar bir şey yememek, içmemek olarak kabul etmek Ramazan’ı anlamamaktır. Ramazan’da bu bahsettiğim midenin orucudur. Ama hiç şüphe yok ki ağzın orucu, kulağın orucu, aklın ve kalbin orucu midenin orucundan belki de daha önemlidir. Kötü söz söylememek, küfretmemek, hakaret etmemek, dedikodu yapmamak ağzın orucudur. Kem sözlere kulakları kapatmak, dedikoduyu dinlememek, iftiraya prim vermemek kulağın orucudur. İyi şeyler düşünmek ve tasarlamak insanların, iyiliği, mutluluğu için çalışmak, planlamak, zihnin ve aklın orucudur. Kalbin orucu da dünyanın neresinde bir kırık kalp varsa, bir üzülen çocuk, korkan çocuk varsa, korkan kadın varsa, onlara sahip çıkmak, onları düşünmek ve o temiz duygularla kalbini oraya açmak da kalbin orucudur” diye konuştu. 

 “DENİZ VE ARKADAŞLARININ KOYDUĞU MÜCADELE MÜCADELEMİZDİR”

Özel, “Yine 3 aydır Filistin’de, Hamas’ın yapmış olduğu saldırıya cevaben İsrail devletini yapmış olduğu devlet terörü ile Filistin’de 32 bin kişiden fazlası hayatını kaybetti. 32 bin kişiden fazla kişi hayatını kaybetti, bunların yarısından fazlası kadın ve çocuktu. Bu katliama dur demek için dünyadaki 140 ülkedeki siyasi akrabalarımıza mektup yazarak, Sosyalist Enternasyonal’de Alman Sosyal Demokrat Partisinin kurultayında ayrı ayrı çağrılar yaparak ifade etmiştik. Bugün Türkiye’nin sıcak gündeminde Filistin var. Olmalı, orada akan kan durmalı. Biz CHP olarak üçüncü Genel Başkanımız Karaoğlan, rahmetli Bülent Ecevit’in durduğu noktadayız. Her ikisin de Allah rahmet eylesin. Yaser Arafat ile kurduğu dostluk, dayanışma, Filistin’e sahip çıkan pozisyon CHP’nin pozisyonudur. Türk solu, asla ve asla Filistin davasına uzak değildir. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Filistin’e koyduğu dayanışma, mücadele mücadelemizdir. Onların da tarih önünde saygı ile huzurlarında eğiliyoruz” ifadesini kullandı. Özel, “En son Tayyip Erdoğan’ın Ankara mitinginde dün Filistin’e destek olmak için İsrail ile ticareti durdur, ticaret durmadan zulüm bitmez diye bir pankartı taşıyanları yaka paça gözaltına aldılar. Buradan Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Meydanlara gelen, tepki gösteren gençleri gözaltına alma. Filistin’e sahip çıkanları gözaltına alma. Bunların gereğini yap. Bunu yapmanı bekliyoruz. Ailenin, ailendekilerin, yakın çevrenin, yandaşlarının İsrail ile yaptığı ticaretin Filistin’e bomba olarak yağdığını İsrail’in bundan cesaret aldığını hep birlikte görüyoruz. Bu yüzden biz de toplattığın pankartın, gözaltına aldırttığın arkadaşların arkasındayız. Filistin’e destek için İsrail ile ticarete son vermelisin diyoruz” dedi. Özel, şunları söyledi:

“MANİSALI HEMŞERİLERİME EMANETTİR”

“Allah tuttuğunuz orucu, hep birlikte yaptığımız iftarı kabul etsin. Bayrama hep birlikte sağlıkla, mutlulukla, büyük acılar yaşamadan ve bir daha ne Bayraklımız, ne Türkiye’miz hiçbir afetten gözyaşı dökerek ayrılmayacağı dirençli kentlere kavuşmayı ümit ederek, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Biraz önce değerli başkanlarım konuştular. Serdar Sandal, 5 yıldır görev yapıyor Bayraklı’da, bir bayrak yarışında bayrağı İrfan Önal kardeşimize, belediye meclis üyesi olan, imar komisyonu başkanımız olan bir kardeşimize teslim ediyor. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Yapmış olduğu hizmetler için teşekkür ediyorum. İrfan Önal partide emek veren herkesin çok yakından tanıdığı, 20 yaşında gençlik kolları başkanı olan, benimle birlikte parti meclisi üyeliği yapan, 2019’dan beri Bayraklı’da belediye meclis üyeliği ve belediye başkanvekilliği görevlerini götüren, CHP’de gençlik kollarında emek emek mücadele etmiş ve bu mücadelelerin sonunda nereye geldiyse emeğiyle gelmiş kardeşimizdir. Kendisine, onu destekleyen bütün gençlik kolları, yüreği onunla birlikte olan, adaylaşma sürecinde İrfan için katkı koyan bütün gençlik kollarının ortak adayı olan İrfan kardeşime başarılar diliyorum. Yolu açık olsun.”

“MANİSALI HEMŞERİLERİME EMANETTİR”

“Burada Manisalılar vardır diye tahmin ediyorum. Neredeyse çoğunluktayız. Buranın hikayesi Kula Mensucat Fabrikası’nın çalışanları ile birlikte, Bayraklı’ya taşınmasıyla birlikte, Bayraklı Manisalı nüfusunun en yüksek olduğu ilçesidir İzmir’de. İzmir’de en çok Manisalılar vardır. İzmir doğumlulardan sonra ama en çok da Bayraklı’da vardır. Bayraklı çok sayıda hemşerimin olduğu bir yerdir. Sevgili Serdar Sandal, Bayraklı Belediye Başkanlığına 5 yıl önce atandığında, o dönemde görevi bırakan belediye başkanımız, kendisi de çok sevdiğiniz bir partilimizdir, Manisalı olduğu için Manisalılarda bir kırgınlık vardı. O zaman hiç unutmuyorum, düğün salonunda bir araya geldik. Serdar Bey vardı. Yanında Tunceli’den değerli dostum, çok kıymetli arkadaşım Polat Şaroğlu vardı. Polat’a dedim ki, Polat sen erkek tarafısın, ben kız tarafıyım. Serdar Bey’in değerli eşleri hemşerimizdir. O gün bütün Manisalılardan Serdar Sandal’a destek istemiştik, siz de beni mahcup etmemiştiniz. Bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum. Bugün İrfan kardeşime, hem siyaseten, hem insan olarak çok sevdiğim İrfan kardeşim, Bayraklı’daki bütün Manisalı hemşerilerime emanettir.”

 “EMEKLİYE KIYMET VERMEYEN ANLAYIŞ”

“Bugün Türkiye’de siyasi mitingler yapılmakta. Mitinglere derdi olanlar koşmaktadır. Ben 1,5 ay önce emeklilere çağrı yapmış, sesinizi duyurmak isterseniz ki 10 bin lira en düşük emekli maaşıdır. AKP’nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 tarihinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Bugün 26 bin liraya denk geliyor 1,5 asgari ücret. Ama TÜİK’in hesabına göre zam yapacağım, enflasyona ezdirmeyeceğim diyenler emeklilerimize 10 bin lira gibi sefalet ücretini layık görmüşlerdir. 22 yıl önce 8 çeyrek altın değerindeki emekli maaşı 2,5 çeyrek altına düşmüş, emekli 22 yılda 5,5 çeyrek altın bir maaşından kaybetmiş. Her ay 5,5 çeyrek altın zarar etmektedir. 2015’te emekliler partimizin verdiği sözle emekli ikramiyesi almaya hak kazandılar. O ikramiyeyi Kemal Kılıçdaroğlu’nun sayesinde alıyoruz. O gün Kemal Bey her iki bayramda birer maaş demişti. Biz vermeyiz, veremezsiniz, kimin malını kime veriyorsunuz diyenler 2015’in 1 Kasım’ı geldiğinde, çoğunluğu kaybettikleri için biz de vereceğiz dediler. Sonra 3 Ramazan, 3 Kurban geçti, 6 bayram emeklinin hakkı olan ikramiyeyi vermediler. Sonra 2018’de bir seçimden hemen önce bin lira verdiler. Biz itiraz ettik, beğenmedik, eleştirdik, hiç olmazsa bir asgari ücret verin dedik, bin lira yeter dediler. Kıymetli emekliler, değerli büyüklerim. Zaman geçiyor, çok çabuk unutuluyor. 2018’de kıymanın kilosu 42 lira, beğenmediğimiz ve az bulduğumuz bayram ikramiyesi o gün tam 24 kilo kıyma alıyordu. Bugün emekli ikramiyesi 3 bin lira oldu, kasaba gittiğinizde 4 Nisan günü çekeceğiniz bayram ikramiyenizle sadece 6 kilo kıyma alabileceksiniz. Bir kez daha zam gelmezse. 24 kilo kıymayı, 6 kilo kıymaya indiren ve bunu sadece emekli ikramiyenizden size kaybettiren de bugün emekliye kıymet vermeyen anlayıştır.

“TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNİ BELİRLİYORUZ”

“Emeklilere 1,5 ay öne çağrıda bulunmuştum. Gelin meydanları, sokakları doldurun, birlikte mücadele edelim, hakkınızı isteyelim demiştik. Emekliler sesimize ses verdiler. Kulak verdiler, meydanlara geldiler. Her geçen gün daha kalabalık, emeklilerin sorunlarını ana gündem yaptığımız mitinglerle Türkiye’nin gündemini belirliyoruz. Gazetelerde birinci sayfadan haber oluyor. Bütün liderler teker teker emekliyi konuşmaya başladılar. En nihayetinde artık bütün liderlerin gündeminde var. 1,5 ay önce yüzde 4,5 ülke büyüdü, emekli halinden memnun, Özgür Efendi emeklileri kışkırtamazsın, peşine takamazsın diyenler, şimdi emeklinin sorunlarını bildiklerini, gelecekte çözeceklerini söylüyorlar. Özel bankaların parasıyla güya emekliye seçim öncesi ödeme yaparak, sıkıntılardan kurtulacağını sanıyorlar. Emekli her ay 5,5 çeyrek altın kaybediyor. Emekli her bayram 18 kilo kıyma kaybediyor. Bunlar promosyonla emekliyi kandıracaklarını sanıyorlar. Buradan tekrar söylemek isterim. Sadece emekliler  değil staj mağdurları, çıraklık mağdurları. Staj yaptıkları gün göreve başlama, sigortaya başlama günü kabul edilmeyip, EYT’den yararlanamayanlar meydanlara geldi. Biz baş göz üstünde tutuyoruz ama maalesef Tayyip Erdoğan onları meydana sokmuyor, gözaltına aldırtıyor, itiyor, kakıyor, gözaltında tutuyor.

 “İŞİ EHLİNE VERİN”

“Ramazan’ın sizlere barış, sevgi, sabır, huzur getirmesini diliyorum. Hz. Peygamber’in güzel ahlakla ilgili Nisa Suresi’nin 58’inci ayetini de hatırlatarak, ‘Allah size emanetleri ehline vermenizi, hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder’ diyor. Yapacağınız seçim gelecek hafta pazar günü bu saatlerde Bayraklı’yı kim yönetecek, İzmir Büyükşehri kim yönetecek, bunların her birisi belli olmuş olacak. Ümit ediyoruz Bayraklı’da İrfan Önal kardeşimiz belediye başkanı olacak. Ona inanıyor ve güveniyoruz. Yine bugün bütün gün birlikte çalıştığımız, ben buraya gelirken kendisi Menderes’e giden, daha önce de sizinle defalarca burada olan, sevgili Cemil Tugay’ın selamlarını getirdim. Önümüzdeki hafta pazar günü işi ehline, İrfan gibi bir gence, Cemil Tugay gibi başarılı bir belediye başkanına, sakin, kararlı, bütün ihtiyaçları İrfan kardeşimle birlikte, ekip ve takım ruhuyla çözecek olan Cemil Tugay’a da sizlerden destek istiyorum. Bilhassa hem bütün Bayraklı’ya hem de Bayraklı’daki Manisalı hemşerilerime adaylarımızı emanet ediyorum. Sizi de Allah’a emanet ediyorum. Bir kez daha hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

Yorumlar (0)