Gazete Kritik Siyaset CHP Kastamonu Ziyaretinde Hükümete Sert Eleştiri: “Adaletsizlik ve Ekonomik Çöküş Her Yerde”

CHP Kastamonu Ziyaretinde Hükümete Sert Eleştiri: “Adaletsizlik ve Ekonomik Çöküş Her Yerde”

CHP'nin milletvekilleri Kastamonu'da vatandaşlarla buluşarak ekonomi ve hükümeti eleştirdi. Aysu Bankoğlu, kırsal kalkınmanın önemine vurgu yaparak, hükümetin yetersiz politikalarını eleştirerek halkın ihtiyaçlarına çözüm sunacaklarını belirtti.

CHP’nin 137 milletvekili, 81 ilde heyetler halinde vatandaşla buluşuyor. Sokak sokak gezip hem halkın sorunlarını dinleyen hem de 19 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanışıyla başlayan süreci anlatan CHP heyetleri, Kastamonu’da temaslarını sürdürdü.

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av. Deniz Çakır, Kastamonu’da CHP İl Başkanlığı ziyareti ile çalışmalarına başladı. İl Başkanı Dilek İlke Karabacak ve yöneticilerle yapılan toplantının ardından heyet, Salı Pazarı ve Taşköprü’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ertesi gün ise İnebolu ve Cide’de vatandaşların sorunlarını dinledi, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Heyet başkanı Bankoğlu, yaptığı açıklamada Kastamonu’nun doğal ve kültürel değerlerine rağmen hak ettiği refaha kavuşamadığını belirterek, “Kastamonu verimli toprakları, Küre Dağları, denizi ve kültürel değerleriyle çok kıymetli bir kentimiz. Ancak esnaf ve vatandaş, kötüleşen ekonomik koşullar nedeniyle isyan ediyor. Biz sahadayız, halkın sorunlarını dinleyip çözüm önerilerimizi anlatıyoruz” dedi.

Bankoğlu, hükümeti sert sözlerle eleştirerek, açlık sınırının 26 bin lirayı geçtiği, asgari ücretin 22 bin lirada kaldığı ve emekliye yapılan artışların yetersiz olduğunu ifade etti. “Kahvede oturan amcanın ikinci çay içecek ya da torununa harçlık verecek parası yoksa bu AKP hükümetinin utancıdır. Çiftçiler, gübre ve mazot fiyatları nedeniyle yarı aç yaşıyor” dedi.

Heyet, Taşköprü’de sarımsak üreticileri ve esnafla da buluştu. Bankoğlu, mazot ve gübre desteği olmadan çiftçilerin geçinemeyeceğini belirtti. Ayrıca, Cengiz Holding gibi yandaş firmaların kente yatırımlarının halk yerine rant amaçlı kullanıldığını söyledi. “Küre Dağları’ndaki turizm potansiyeli göz ardı ediliyor, madenler zehir ve hastalık vaat ediyor. Halk kandırılıyor, gelecek nesiller açlığa ve hastalıklara mahkum ediliyor” dedi.

Bankoğlu, Kastamonu’nun AKP hükümeti tarafından cezalandırıldığını ifade ederek, halkın yaşananları affetmediğini ve gereken dersin ilk seçimde verileceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *