AKP'den Mustafa Akıncı'ya tepki: Basiretsizlik ve saygısızlık

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarına bir tepki de AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

SİYASET 13.10.2019, 11:35
AKP'den Mustafa Akıncı'ya tepki: Basiretsizlik ve saygısızlık

Twitter'dan açıklama yapan AKP Sözcüsü Çelik, "KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı’mıza karşı yaptığı açıklama basiretsizlik ve saygısızlıktır. Türkiye’yi terör örgütleriyle diyaloga davet etmek, Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan birine yakışmaz. Böyle bir sorumsuzlukla o makam yan yana durmaz" dedi.


Çelik, "Sayın Akıncı ayrıca Kıbrıs Türklerinin zulümden kurtulmasını sağlayan Kıbrıs Barış Harekatı’mızı da eleştirmiş. Cumhurbaşkanı olduğu ülkenin kurtuluşunu sağlayan bir harekatı eleştiren kişi konumuna düşmüştür Akıncı" ifadesini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

"Barış Pınarı Harekatı bir cinayet şebekesi olan terör örgütüne karşı yapılıyor. Sn Akıncı terör örgütüne karşı tek bir cümle kuramıyor ama teröre karşı mücadelemizi eleştiriyor. Bu açık bir saygısızlıktır.

​Sn Akıncı, ülkemiz Barış Pınarı Harekatı ile bir cinayet şebekesine karşı mücadele ediyor. Size bu cinayet şebekesinin alçak saldırıları sonucu sadece son birkaç günde içinde bebekler de olan kaç vatandaşımızın, kaç askerimizin şehit olduğunu hatırlatırım.

Yorumlar (0)