İYİ PARTİLİ ATAŞ, SAĞLIKTAKİ KUYRUĞU, UZUN RANDEVU SÜRELERİNİ, YIKILAN HASTANELERİ VE VERİLEN VAATLERİ SORDU!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’de sağlıkta yaşanan sıkıntıları Bakan Fahrettin Koca’ya sordu. Milletvekili Ataş, Bakan’a Kayseri ile ilgili altı soru yöneltti ve yazılı cevap istedi.

SAĞLIK 29.12.2023, 10:49 29.12.2023, 10:50
İYİ PARTİLİ ATAŞ, SAĞLIKTAKİ KUYRUĞU, UZUN RANDEVU SÜRELERİNİ, YIKILAN HASTANELERİ VE VERİLEN VAATLERİ SORDU!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşın dertlerine çözüm aramaya devam ediyor. Ataş, bu kez de sağlıkta yaşanan sorunları gündeme taşıdı. Milletvekili Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istemiyle soru önergesi verdi.

DİKKAT ÇEKEN KAYSERİ SORULARI

İldem bölgesine yapılacağı belirtilen hastaneden Erciyes Üniversite Hastanesinde bazı bölümlerde yaşanan küçülme iddialarına, uzun süren MR, tomografi ve ameliyat randevularından kırsal ilçelerde yaşanan uzman doktor ve sağlık ekipman eksikliğine kadar  yaşanan sıkıntıları Bakan'a soran Milletvekili Dursun Ataş, ayrıca Kayseri’ye uzun yıllar hizmet veren eski devlet hastanesinin bazı alanların ile yıkılan Kayseri Doğumevi’ni de gündeme taşıdı.

MR, TOMOGRAFİ VE AMELİYAT RANDEVULARI VATANDAŞA ‘NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN’ DERCESİNE ÇOK İLERİ TARİHLERE VERİLİYOR

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Bakan Koca’ya yönelik soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: Seçim bölgem Kayseri’nin İldem, Beyazşehir, TOKİ ve Gesi bölgelerinde ikamet eden hemşerilerim Kayseri Şehir Hastanesi için şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmekte, muayene olmak için neredeyse bir günlerini ayırmaktadırlar. Daha önce bu bölgeye Mimarsinan Devlet Hastanesi isimli bir hastane yapılacağı ilgililerce birçok defa söylenmiş ama bugüne kadar bölgede hastane yapımına ilişkin herhangi bir çalışma başlatılmamıştır. 2016 senesinden beri her seçim döneminde gündeme gelen sözü verilen, seçim kazanıldıktan sonra ise unutulan ya da ötelenen bu hastanenin akıbeti kamuoyu tarafından merak edilmekle birlikte yakinen de takip edilmektedir. Bir diğer konu ise Erciyes Üniversite Hastanesinde bazı bölümlerde küçülmeye gidildiği, ilgili bölümlerde yatak kapasitesinin düştüğü ve hastaneye uzman doktor bulmakta zorluklar çekildiğine dair tarafımıza bilgi ve şikâyetler gelmektedir. Ayrıca şehrimizde bulunan devlet hastanelerinde muayeneler için çok uzun kuyruklar oluşmakta; MR, tomografi ve ameliyat randevuları ise hastalara ‘ne haliniz varsa görün’ dercesine çok ileri tarihlere verilmektedir. Bu sorunların yansıra kırsal ilçelerimizde uzman doktor ve sağlık ekipman eksikliği bulunmakla beraber, Kayseri’ye uzun yıllar hizmet veren Kayseri eski devlet hastanesinin bazı alanlarının yıkılacağı ilan edilmiş, Kayseri Doğumevi ise tamamen yıkılmıştır.

ATAŞ’TAN BAKAN’A 6 SORU: YIKILAN HASTANELERİN YERİNE NE YAPILACAK?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan şu sorularına yanıt istedi: Mimarsinan Devlet Hastanesi yapılacak mı? Yoksa yine unutulan bir seçim vaadi olarak mı kalacaktır? Yapılacak ise proje hangi aşamadadır?  Erciyes Üniversite Hastanesi ile ilgili iddiaların doğruluk payı var mıdır? Bu hastanemizin etkinliğinin ve verimliliğin daha da artması için hangi çalışmalar yapılmaktadır? Hastanelerde oluşan muayene kuyruklarının azaltılmasına; MR, tomografi ve ameliyat randevu sürelerinin kısaltılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır? Kırsal ilçelerimizdeki uzman doktor ve sağlık ekipman eksikliklerinin giderilmesine yönelik bir çalışma var mıdır? Kayseri eski Devlet Hastanesi yıkılacak mı? Yıkılacak ise yerine ne yapılacaktır? Yıkılan Kayseri Doğumevinin yerine ne yapılacaktır?

Yorumlar (0)