CHP'Lİ YILDIRIM-KARA: KANSER HASTALARIMIZ MEDİKAL MALZEME ÜCRETLERİNİ KARŞILAYAMIYOR

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem bölgesindeki kanser hastalarının medikal malzemelere ulaşımına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplamasıyla istemiyle soru önergesi verdi.

SAĞLIK 14.03.2024, 12:21
CHP'Lİ YILDIRIM-KARA: KANSER HASTALARIMIZ MEDİKAL MALZEME ÜCRETLERİNİ KARŞILAYAMIYOR

Soru önergesinin gerekçesinde Hatay’daki kanser hastası yurttaşların kullanmak zorunda olduğu medikal ürün ücretlerine değinen Nermin Yıldırım Kara, “6 Şubat depremlerinin en çok hasara yol açtığı Hatay’da, kanser hastası yurttaşlarımız kullanmak zorunda olduğu birçok medikal ürüne fiyatlarından dolayı ulaşamamaktadır. Örneğin günlük olarak değiştirilen ve her ay alınmak zorunda kalınan kolostomi torbası gibi medikal malzemelerde yurttaşlara binlerce lirayı bulan ücret farkları çıkartılmaktadır. Özellikle emekli maaşı ile geçinen birçok kanser hastası yurttaşımız, henüz temel ihtiyaçları dahi tam olarak sağlanamadan hayata tutunmaya çalışırken bu fiyatları ödemekte zorlanmaktadır. Bu durum neticesinde; zaten zor koşullarda yaşayan, enflasyonist ortamda sürekli maddi kayba uğrayan emekli kanser hastası yurttaşlarımız her gün kullanması gereken tıbbi ve medikal malzemeleri aksatma yoluna gitmekte, her gün değiştirilmesi gereken kolostomi torbası gibi ürünleri birkaç günde bir değiştirmeye başlamaktadır. Bu durum bakım ve tedavi süreçlerine zarar vermenin yanı sıra yurttaşlarımızın sağlıklı yaşam hakkını da engellemektedir.” dedi.

KANSER HASTASI YURTTAŞLARIMIZ İÇİN PLANLAMANIZ VAR MI?

Hatay Milletvekili, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle 4 adet soru yöneltti:

Özellikle deprem bölgesinde yaşayan, emekli ya da dar gelire sahip olan yurttaşlarımızın kolostomi ve ürostomi torbaları gibi medikal ve tıbbi malzemelere daha kolay ulaşımı için bir çalışma yürütülmekte midir?

Deprem bölgesindeki yurttaşlarımızın kullandığı medikal ve tıbbi malzemeler için çıkan ücret farklarının devlet tarafından karşılanması için bir planlama yapılacak mıdır?

Aradan geçen 13 ay süre sonucunda; deprem bölgesindeki kanser hastası yurttaşlarımız için ne gibi projeler ve planlamalar yapılmıştır?

Tansiyon, şeker, kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan maliyetli ilaçların deprem bölgesinde daha kolay yoldan temin edilebilmesi için bir düzenleme düşünülmekte midir?

Yorumlar (0)