CHP'li Kaya’dan Aile hekimlerine yönelik yaptırımlara tepki: “Aile hekimlerine yönelik getirilen katmerli cezalar kabul edilemez.”

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Asu Kaya, TBMM Genel Kurulunda Sağlıkla ilgili kanun teklifi üzerine söz aldı. CHP Osmaniye Milletvekili ve aynı zamanda kendisi de aile hekimi olan Asu Kaya, kanunda aile hekimlerine yönelik kanunda yer alan cezai yaptırımlara tepki gösterdi.

SAĞLIK 23.02.2024, 17:36 23.02.2024, 17:38
CHP'li Kaya’dan Aile hekimlerine yönelik yaptırımlara tepki: “Aile hekimlerine yönelik getirilen katmerli cezalar kabul edilemez.”

Asu Kaya, konuşmasında, aile hekimlerinin pandemide de depremde de fedakârca çalıştıklarını hatırlatarak, “Ailelerini unutarak, çocuklarını güvenli yerlerde tutmaya çalışarak günlerce uykusuz görevlerinin başında olup hastanelerde, otopsilerde görev yapan hekimlerimizi cezalandırmak niye?” diye sordu.

Asu Kaya, Genel Kurulda yaptığı konuşmada, “İktidar, aile hekimlerinin haklarını aramalarının önüne geçmek istemek, bunun için de kınama ve uyarı cezalarının yanında bir de sözleşme feshi ile aile hekimlerini bir anlamda tehdit etmektedir. İktidar, aile hekimlerinin hiçbir haksızlığa, yanlışa itiraz etmemesini istemektedir. Hatta aile hekimliğinden çıkarma noktasına kadar yaptırım uygulanacağını söylemektedir. Yani iktidar, aile hekimlerine yönelik “katmerli bir ceza yasası” önermektedir. Anayasamıza göre bir suça bir ceza verilirken Aile hekimlerimiz için bir suça birden fazla ceza öngörülmektedir. İşte iktidarın adaletten anladığı budur!” dedi.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya: “Eleştirilere tahammülü kalmamış olan iktidar, sağlık sisteminin büyük yükünü taşıyan aile hekimlerine kulaklarına tıkamakta, aile hekimlerini yok saymaktadır.”

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Genel Kurulda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığınca uygulanan aile hekimliği sistemine dair detayları paylaşarak “Halkımız bilsin istiyorum: Daha evvel büyük maliyetlerle yürütülmüş bir sistemi, aile hekimlerinin sırtına yükleyip devasa harcamalardan kurtuldunuz. Bu sistemle, Sağlık Bakanlığı’nın inanılmaz bir karda olduğunu biliyoruz. Biliyorsunuz.

Bunca yükün karşılığında sözde yüksek rakamlar verdiğinizi söylüyorsunuz. Ama biz biliyoruz ki, aile hekimlerimiz, ASM’lerini, kendi maaşlarından harcayarak çevirir hale getirildiler. Siz “uyarıyla”, “kınamayla” geri kalanı da hekimlerin elinden almak derdindesiniz. Üstelik adaletsiz vergi dilimleriyle ve yüksek enflasyonla bu rakamlar kısa bir sürede kuşa dönüyor. “ dedi.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya’dan Sağlık Bakanı Koca’ya: “Giderlerse gitsinler” diyen anlayışınız şimdi “Kalan hekimlerimiz de gitsin” demeye başlamış. Sağlıkla ilgili getirdiğiniz kanunlar bunun ispatı!”

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Asu Kaya, Genel Kurul konuşmasında, daha önce hekimlere yönelik olarak iktidarın yaptığı “giderlerse gitsinler” açıklamasını hatırlatarak “Yarattığınız haksızlıklarla ve tükenmişliklerle dolu düzen sonucunda iyi hal belgesi alan hekimlerimizin sayısı çığ gibi artıyor. Giderlerse gitsinler diyen anlayışınız, anlaşılan o ki, “kalanlar da gitsin” demeye başlamış. Bu madde, bunun ispatı!”dedi.

Yorumlar (0)