Açık Emar Kullanım Alanları

Günümüzde devlet hastaneleri başta olmak üzere özel hastaneler ve özel görüntüleme merkezleri dahil pek çok yerde emar çektirilebilir.

SAĞLIK 10.02.2021, 23:01
Açık Emar Kullanım Alanları

Açık emar; bazı sebeplerden ötürü emar çektiremeyen hastalara daha az gürültülü bir ortamda görüntüleme yapılmasını sağlayan bir sistemdir.  Emar işlemi sırasında bazı hastalar nefes darlığı ve stres yaşayabilir. Açık emar yöntemi sayesinde hastaların kaygı nöbetleri ve stresleri en aza indirgenir.

Özellikle emar çektirmekten korkan çocuklar için açık emar yöntemi konforlu bir ortam sağlar. Açık emar yöntemi ile vücutta bulunan organların veya dokuların ayrıntılı şekilde görüntülenmesi sağlanır. Açık emar genellikle işlemin uygulandığı hastaneye göre değişir. Bazı merkezler uygulama için ek ücretler talep edebilir. Bu sebeple rahim filmi fiyatları işlemin gerçekleştiği merkeze göre farklılık gösterir.

Açık Emar Nedir?

Açık emar hastaların organ ve iskelet sistemine zarar vermeden ameliyatsız bir şekilde dokuları inceleme imkanı sunar. Bir hasarın tespiti veya tedavinin ilerlemesine dair gelişmeleri etkili bir şekilde izleme imkanı tanır.

Özellikle yumuşak dokuların incelenmesinde ve sinir sistemi ile ilgili sorunların çözümünde fikir yürütmeyi sağlar. Vücudunda kalıcı protez bulunan hastaların emarının çekilmesi mümkün değildir. Emar yüksek manyetik gücü sayesinde vücutta bulunan metali çekebilir ve bu durum hastada kalıcı hasarlara yol açabilir. Hastaya zarar verme ihtimali nedeniyle metal eşyalar ve protezli hastalar emara alınmaz.

Açık Emar Fiyatları

Günümüzde devlet hastaneleri başta olmak üzere özel hastaneler ve özel görüntüleme merkezleri dahil pek çok yerde emar çektirilebilir. Çok yüksek maliyetli olmamakla beraber açık emar fiyatları hastaneler tarafından belirlenir.

Özel hastanelerde ortama fiyatlar 500 TL ile 2000 TL arasında değişir. Bazı hastanelerde bu fiyatlar hastanın vücudunda çekilecek olan emar sayısına göre değişkenlik gösterir. Devlet hastanelerinde ise açık emar için belli bir meblağ talep edilebilir ancak bu ücretler özel hastanelere göre çok daha düşük tutardadır.

Rahim Filmi Kullanım Alanları

Bebek sahibi olmak için döllenmenin gerçekleştiği rahim kanalları, rahim filmi çekilerek görüntülenir. Yeni teknolojik gelişmeler ile beraber rahim filmi ağrısız ve kolay bir şekilde çekilir. Özellikle hamile kalamayan kadınlar için bu duruma sebebiyet veren sorunları araştırmada çok sık kullanılan bir yöntemdir.

Doğum pozisyonunda masaya yatırılan hastanın rahmine spekulum takılır ve rahmin içi görüntülenir. Dezenfekte edilen rahim ağzından içeriye sıvı şeklinde bir ilaç gönderilir. İlacın rahim ve tüplerde ilerlemesiyle en uygun zamanda röntgen filmi çekilir.

Anestezili Rahim Filmi

Anestezili rahim filmlerinin normal rahim filmlerinden farkı, hastaya film çekmeden önce damar yolundan aneztezik ilaç verilmesi ve hastanın uyutularak işlemin gerçekleştirilmesidir. Hasta sırt üstü olacak şekilde röntgen masasına uzatılır ve hastaya anestezi verilir. Bu işlem sırasında hasta asla ağrı veya acı hissetmez.

Anestezili rahim filmi ortalama 10 dakika süren bir işlemdir. İşlem sonrasında anestezinin etkisinin geçmesi ile hasta normal yaşantısına devam edebilir. Anestezi ile gerçekleştirilen bu işlem daha çok özel hastanelerde ve özel merkezlerde yapıldığından rahim filmi fiyatları da hastaneye göre değişkenlik gösterir.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

HSG çekmeden önce hastaya oluşabilecek ağrılara karşı önlem amaçlı yarım saat önce bir ağrı kesici verilir. İşlem hastanın röntgen masasına uzanması ve bacaklarını kendine doğru çekmesi, doktorun hastaya spekulum denilen ve vajinaya yerleştirilen aleti takması ile devam eder. Bu alet yardımı ile rahim düz bir pozisyona getirilir ve rahim içine ilaç enjekte edilir. Ardından film çekilerek işlem sonlandırılır. Tüm bu işlemler en fazla 10 dakika içerisinde tamamlanır. HSG filmi fiyatları ise her kurumda değişkenlik gösterir.

Yorumlar (0)