Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK),Üst Kurul Üyesi Faruk Bildirici için 'üyeliğinden çekilmiş sayılma' kararı vermişti. TBMM Genel Kurulu'nda RTÜK'te CHP kontenjanında boş bulunan üyelik için seçim yapıldı. 426 milletvekilinin oy kullandığı seçimde Okan Konuralp 274 oyla seçilmişti.
CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine Okan Konuralp seçilen Okan Konuralp bugün görevine başladı.
BÜYÜK BİR YÜKÜ BAŞARI İLE TAŞIDI
Başarılı Gazeteci Hürriyet Gazetesi'ndeki haberleri ile dikkat çekmişti. 2015 yılından beri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörü olarak görev yaptı.
Kılıçdaroğlu'nun iletişim direktörlüğü döneminde gerek yazılı gerekse de internet medyası ile kurduğu ilişkilerle büyük bir yükü başarı ile taşıdı.

Okan Konuralp kimdir?
Adapazarı'nda 1973'te doğan Konuralp, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu.
Konuralp, 1998'de Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Programını tamamladı.
Tempo dergisi ve Hürriyet'te parlamento muhabirliği yapan Konuralp, diyanet ve İslami hareketler, Kürt sorunu, azınlıklar konularında çalışmalar yürüttü, yazı dizileri hazırladı.
Konuralp, 2015'ten bu yana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İletişim Koordinatörlüğü görevini yürütüyordu.
Gökçen Çamlıyurt Konuralp ile evli olan Konurlap, Aren ve Mavi adlarında ikiz çocuk babası.