Parlamento üyeliği iptal edildikten sonra tutuklanan ve COVID-19 pandemisi dolayısıyla serbest bırakılan CHP'li milletvekili Enis Berberoğlu, gözaltına alınmadan önceki süreçle ilgili düşüncelerini paylaştı. Berberoğlu, yaşanan hukuksal gelişmeleri, siyasal atmosferin etkisi altında değerlendirdiğini vurguladı. Gereken bir bedel söz konusuysa, bu bedeli ödemeye hazır olduğunu ifade etti.
Berberoğlu'nun Yolculuğu ve Duygusal Durumu
CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Berberoğlu'nun gözaltına alınmadan önceki İstanbul'a gidişi esnasında yaşananları aktardı. Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) fezlekenin okunmasının ardından Berberoğlu ile birlikte Ankara'dan İstanbul'daki evine doğru hareket ettiklerini duyurdu. Yolculuk sırasında Berberoğlu'nun ruh hali oldukça olumluydü ve moral açısından güçlü bir şekilde ilerliyordu.
Berberoğlu'nun İfade ve Dilekleri
Tanrıkulu, Berberoğlu'nun yol durumu ile ilgili yüksek morali hakkında bilgiler verdi. Berberoğlu, hukuksal süreçlerin siyasal durumların etkisi altında kaldığını sürekli olarak dile getirdi. Bu durumun kendisi için anlam taşıdığını belirten Berberoğlu, "Eğer ödenmesi gereken bir bedel varsa, bunun sorumluluğunu almaya hazırız" ifadelerini kullandı. Bu süreç sonucunda Türkiye'nin demokratikleşme yolunda olumlu bir katkı sağlanacağına inanıyordu ve bu durum kendisini mutlu edeceği vurgusunu yaptı.