reklam
Gazete Kritik Meclis Saadet Parti'li Şerafettin Kılıç'tan kadınlara destek: Sosyal güvenlik ve gelir tehdifi meclise sunuldu

Saadet Parti'li Şerafettin Kılıç'tan kadınlara destek: Sosyal güvenlik ve gelir tehdifi meclise sunuldu

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, evli ve çalışmayan çocuk sahibi kadınlara sosyal güvenlik ve gelir desteği sunmayı amaçlayan bir kanun teklifi sundu. Teklif, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını artırmayı hedefliyor ve sosyal adaleti güçlendirmeyi amaçlıyor.

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, çocuk sahibi, evli ve çalışmayan kadınların sosyal güvenlik ile gelir desteklerinden yararlanmaları için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na yeni bir kanun teklifi sunmuştur. Bu teklif, toplumun bu kesimine ekonomik destek sağlanmasını ve sosyal güvenlik sigortası kapsamına alınmalarını amaçlamaktadır.

Kılıç, sunduğu teklifte, çocuk bakımını üstlenen, herhangi bir işte çalışmayan ve hanesinin toplam gelirinin net asgari ücretin üç katından az olan kadınların Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında sigortalı sayılmalarını talep etmiştir. Teklif kapsamında ayrıca, bu kadınlara devlet tarafından sosyal güvenlik primi ödenmesi ve net asgari ücretin yüzde 50’si oranında düzenli aylık bağlanması da öngörülmektedir. Bu öneri, evde çocuk bakan kadınların iş gücü piyasasındaki görünürlüğünü artırmak ve onlara ekonomik anlamda destek vermek amacı taşımaktadır.

Teklif hakkında açıklamalarda bulunan Kılıç, anneliğin en yoğun emek gerektiren serbest mesleklerden biri olduğunu vurgulamıştır. Ancak bu emek türünün ne sosyal güvenceyle desteklendiğini ne de ekonomik olarak karşılık bulduğunu belirtmiştir. Kılıç, sunduğu kanun teklifinin, evde çocuk bakan kadınların görünmeyen emeğini tanıdığını ve bu bireyleri geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemelerini sağlayacak bir ortamla tanıştırmayı hedeflediğini ifade etmiştir.

Teklifin gerekçesinde, kadınların toplum içinde yalnızca aile yapısında değil, aynı zamanda ülkenin sosyal refahı ve demografik istikrarının korunmasında büyük bir rol üstlendiği vurgulanmaktadır. Çocuk sahibi olan kadınların sosyal güvenceden yoksun kalmasının, bireysel özgürlüklerini ve ekonomik bağımsızlıklarını olumsuz etkilediğine dikkat çekilmektedir. Kılıç, bu düzenlemenin sosyal adalet, kadın hakları ve aile bütünlüğünü güçlendirme açısından önemli bir adım olduğunu belirtmektedir.

Kılıç, ayrıca, doğurganlık oranlarının düştüğü ülkemizde kadınların ekonomik kaygılar nedeniyle çocuk sahibi olmaktan kaçınmalarını engellemeyi hedeflediklerini ifade ederek, bu bağlamda sosyal devlet ilkesinin önemine değinmiştir. Kadınlara sağlanacak bu tür desteklerin, ailenin güçlenmesine ve ülkenin gelişimine katkı sunacağı öngörülmektedir. Teklif, sadece sosyal güvenliği sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda kadınların kendilerini güvende hissetmelerini de sağlayarak toplumun genel refahına olumlu bir etki yapmayı hedeflemektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *