Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a “Ben dilenci değilim” diyerek insanlık dersi veren Dilek Özçelik’in yaşamını yitirmesi, kanser hastalarının tedavileri sırasında karşılaştıkları zorlukları yeniden gündeme getirmiştir.
CHP’li Serkan Topal; “İlaca erişimin kısıtlı olması ciddi etik ve tıbbi sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu durum hastaların tedavisinin aksamasına neden olduğu gibi, ilaçların merdiven altı veya karaborsada pahalıya satılmasına yol açmaktadır.” diyerek durumu özetlemiştir.
Beklenen zam sıkıntısıyla stoklanan ilaçların hastaya ulaşamadığı iddialarını da gündeme getiren Topal, hastaların daha fazla mağdur edilmemesi için hükümet yetkililerine seslenerek b mağduriyetin girilmesini talep etti.