reklam
Gazete Kritik Meclis CHP'li Semra Dinçer'den Emeklilere Enerji Desteği Teklifi: Kış Gelmeden Destek Şart!

CHP'li Semra Dinçer'den Emeklilere Enerji Desteği Teklifi: Kış Gelmeden Destek Şart!

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, emeklilerin artan enerji maliyetleriyle zorlandığını belirterek TBMM’ye "Emekliye Enerji Desteği" kanunu sundu. Teklif, emeklilere kış öncesi Eylül'de asgari ücret tutarında nakdi destek sağlamayı öneriyor. Dinçer, emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini vurguladı.

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, emeklilerin özellikle elektrik ve doğalgaz gibi enerji giderlerinin artışı nedeniyle zor durumda olduğunu ifade ederek, TBMM’ye "Emekliye Enerji Desteği" kanun teklifini sundu. Dinçer’in önerisi, emeklilere ve hak sahiplerine, her yıl Eylül ayında, kış öncesinde net asgari ücret tutarında bir nakdi yordam sağlanmasını öngörüyor. Dinçer, “Kış ayları emekliler için oldukça zor geçiyor. AKP hükümeti, bu kışta da emekliyi açlık ve yoksullukla baş başa bırakma girişiminde bulunuyor. Emekliler, günlük ihtiyaçları ile faturaları arasında seçim yapmaya zorlanıyor. Önümüzdeki kış, emeklilerin evlerinde en azından sıcacık oturabilmesi için bu desteğin sağlanması elzem” dedi.

Emeklilerin Temel İhtiyaçları Arasında Zor Tercihler

Dinçer, sabit gelire sahip emeklilerin artan fiyatlar karşısında alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü vurguladı. “Isınma ve elektrik giderleri, emeklilerin üzerindeki önemli bir yük haline geldi. Enerji harcamaları, temel ihtiyaçlar olan barınma, gıda, sağlık ve ulaşım masraflarıyla doğrudan rekabet ediyor. Bu durum, emeklilerin temel ihtiyaçları arasında seçim yapmak zorunda kalmasına yol açıyor. Geçmiş kışta, düşük gelirli emekliler, enerji masraflarını karşılamak için birçok şeyden ödün vermek zorunda kaldı. Soğuk havalarda kötü koşullarda yaşamaya mecbur kaldılar. Bu, ekonomik bir sorun olmanın ötesinde, yaşlı nüfusta sağlık problemlerini artırarak toplumsal sağlık yükünü fazlasıyla artırma riski taşımaktadır." şeklinde konuştu.

AKP Hükümeti Emeklilerin Sıkıntılarını Görmüyor

Dinçer, emeklilerin büyük bir kısmının ek gelir olanaklarından mahrum olduğunu belirtti. "AKP hükümetinin izlediği hatalı ekonomik politikalar yüzünden artan maliyetler karşısında emeklileri korumasız bırakmak, sosyal güvenlik sisteminin işlevselliği ile bağdaşmamaktadır. Bu sebeple, enerji masraflarındaki artışların getirdiği yükü azaltacak geçici ve ölçülebilir destekler sağlayarak sosyal adaletin güçlenmesine katkı sunabileceğimize inanıyoruz. AKP, emeklilere ‘sabret, katlan’ diyor. Ancak biz CHP olarak emeklilerimizin yıllar süren emeklerinin karşılığını almaları için gereken çözümleri arıyoruz. Bu ülkenin emeklisi kışın, battaniyeye bağımlı değil, onurlu bir şekilde evinde ısınmalıdır. Eğer bir ayda eriyen emekli maaşları, AKP’nin bilimden uzak ekonomik yönetimi nedeniyle dondurulmazsa, kış gelmeden daha da eriyecektir. Kış öncesi yapılacak bu destek, emeklilerimizi bir nebze de olsa mevcut kış aylarında rahatlatacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *