Gazete Kritik Meclis CHP'Lİ DİDEM ENGİN KARADAĞ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE GÖZLEMCİ GÖREVİ İÇİN KARADAĞ'DA

CHP'Lİ DİDEM ENGİN KARADAĞ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE GÖZLEMCİ GÖREVİ İÇİN KARADAĞ'DA

15 Nisan'da Karadağ'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'li Didem Engin, AKPM gözlemci heyeti olarak adil ve şeffaf bir süreç için çalışacaklarını belirtti. Seçimlerin baskıdan uzak, demokratik bir ortamda yapılmasının önemine dikkat çekti.

15 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Karadağ Cumhurbaşkanlığı seçimi için AKPM'nin belirlediği 13 kişilik heyet içerisinde yer alan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "Yeni Cumhurbaşkanını belirleyecek olan Karadağ'da seçimlerin demokratik, adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirip gerçekleştirilmediğini gözlemleyebilmek için 13 kişilik AKPM gözlemci heyeti olarak 12-16 Nisan tarihleri arasında Karadağ'da bulunuyoruz. Temennimiz Karadağ vatandaşlarının siyasi tercihlerinin adil ve şeffaf bir şekilde sandığa yansımasıdır" dedi.

SEÇİMLERİN BASKIDAN UZAK GERÇEKLEŞMESİ DEMOKRASİNİN ÖN KOŞULUDUR

Karadağ'ın 15 Nisan'da 7. Cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gideceğini belirten Didem ENGİN, "Seçimlerin baskıdan uzak bir şekilde, demokratik unsurlara uygun gerçekleştirilebilmesi demokratik bir yönetimin ön koşuludur. Bunun için de vatandaşların özgürce oy kullanabilmeleri için gerekli koşulların varlığı önemlidir" diye konuştu.

SEÇİMLER ADİL VE ŞEFFAF OLMALI

Didem ENGİN, AKPM seçim gözlemcisi olarak görevinin seçimlerin adil, şeffaf ve özgür bir ortamda, baskıdan uzak bir şekilde yapılıp yapılmadığının tespiti olduğunu vurgulayarak "Karadağ halkının sandık başında hiçbir baskı altında kalmadan oy kullanabilmesi ve seçimlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanması başlıca dileğimiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *