reklam
Gazete Kritik Meclis CHP’li Ali Gökçek’ten Öğrenci Affı Çağrısı: “Gençlerin Hayalleri Yarım Kalmasın”

CHP’li Ali Gökçek’ten Öğrenci Affı Çağrısı: “Gençlerin Hayalleri Yarım Kalmasın”

CHP'li Ali Gökçek, Meclis'e sunduğu teklifle eğitimlerini yarıda bırakan gençlerin sorunlarını gündeme taşıdı. Ekonomik krizin etkisiyle artan kopuş oranlarının önüne geçmek için acil öğrenci affı çağrısında bulundu. Eğitim hakkının korunması gerektiğini vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ali Gökçek, yükseköğretimde eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan gençlerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Meclis Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifi ile ekonomik, sosyal ve sağlık nedenlerle eğitim hayatına devam edemeyen gençlerin af beklentilerini dile getiren Gökçek, gençlerin gelecek hayallerinin yarım kalmaması için öğrenci affının acilen çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Ekonomik krizin derinleştiği Türkiye’de gençlerin eğitimden kopuş oranının giderek arttığını belirten CHP’li Gökçek, TÜİK’in verilerine göre 15-34 yaş grubundaki gençlerin yaklaşık yüzde 17,7’sinin eğitimini yarıda bıraktığını ifade etti. Gençlerin yüzde 22,5’i ekonomik nedenlerle, yüzde 17,2’si eğitim programının beklentisini karşılamaması ve yüzde 14,1’i ailevi nedenlerle eğitim hayatından kopmuş durumda.

“Ülkemizde artan işsizlik ve hayat pahalılığı, öğrencilerin öğrenim harçları, barınma ve beslenme giderlerini karşılamasını imkânsız hale getirdi. Gençler çoğu zaman eğitimlerini erteleyerek çalışmak veya ailelerine destek olmak zorunda kalıyor” diyen Gökçek, 6 Şubat depremi gibi afetlerin de öğrencilerin eğitim süreçlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Eğitim hakkının Anayasa ile güvence altına alınmış temel bir hak olduğunu hatırlatan CHP’li vekil, “Bizim bu gençlere aydınlık bir gelecek borcumuz var” sözleriyle öğrenci affının gerekliliğini dile getirdi. Gökçek ayrıca, af bekleyen öğrencilerin sayısının ve eğitimlerini bırakma gerekçelerinin detaylı tespit edilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi sunduğunu ve konunun takipçisi olacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *