Şarkıcı Sinan Akçıl: Cumhurbaşkanımızı babam gibi görüyorum

Sinan Akçıl, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Cumhurbaşkanımızı babam gibi görüyorum" dedi.

MAGAZİN 11.12.2023, 12:50
Şarkıcı Sinan Akçıl: Cumhurbaşkanımızı babam gibi görüyorum

Şarkıcı ve söz yazarı Sinan Akçıl, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuştu. Akçıl, açıklamalarında “Dünya ve Türkiye meselelerine kafa yorduğum zamanlarda içimden müziğe dair bir şey yapmak gelmiyor. Hatta kısa süreliğine de olsa müziği bırakacağım dediğim oluyor” dedi.

“Gazze’deki insanlık dramı yaşanırken sahneye çıkmak istemedim. Ekimde 11 konserimi iptal ettim” diyen Akçıl, “Gazze’de insanlar ölürken sahnede hareketli şarkı söyleyip, dans etmek istemedim. Ben Cumhuriyet çocuğuyum, neden Cumhuriyet’e karşı olayım ki? Sanki böyleymiş gibi algı yaratmak istediler. Ben bayrağımla sokağa çıkıyorum ama bugün konser yapmak gelmiyor içimden demiştim. Alıştım polemiklere, seneye başka sebepten polemik yaratırlar. Gülüp, geçiyorum” ifadelerini kullandı.

"SİYASETE GİRMEYİ DÜŞÜNEBİLİRİM"

Akçıl, “Aldığım eğitimden dolayı entelektüel birikimim var, ülkemi dünyada da gururla temsil edebileceğime inanıyorum. Bu yüzden siyasete girmeyi düşünebilirim. İnsani değerlere sahip çıkmak, vicdanlı olmak, insanları aşağılamamak ve milliyetçilik kırmızı çizgilerim. Son seçimlerde halkımız da tercihini bu yönde kullandı diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Zaman zaman lince maruz kaldığını söyleyen Akçıl, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimi her yerde söylüyorum. Halk duygularımdaki samimiyetimi görüyor. Cumhurbaşkanımızı babam gibi görüyorum, bu duyguyla yaklaştım ona, yalaka olmadım. Bazı sanatçılarımızın yalaka davranışlarını görüyorum, çok belli oluyor. Şimdi Cumhurbaşkanını babam veya ailemden biri gibi görüyorum dediğim için de bana laf söyleyecekler ama gerçek bu. Cumhurbaşkanımız boşanma sürecinde Burcu ve benimle konuşma yapmış, 'Bu yuva yıkılmasın' demişti. Bizi de motive etmişti bu konuşması ve bir süre daha devam etmişti. Bazen bu kadar kutuplaşmayı veya bunu sev, bunu sevme gibi sert yaklaşımları aklım almıyor.”(KRT)

Yorumlar (0)