Binali Yıldırım anket kriterini açıkladı

AKP'nin kanalı ATV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım başkanlık anketlerinde "hayır" çıkmasına ilişkin, "Benim prensibim, anketi ben yaparsam o zaman ben inanırım" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 07.03.2017, 09:39 07.03.2017, 09:39
Binali Yıldırım anket kriterini açıkladı

Sol'da yer alan habere göre; Binali Yıldırım, "Benim prensibim, anketi ben yaparsam o zaman ben inanırım. Çok yapılıyor havada uçuşuyor. Gerçek anket 15 Nisan akşamı sandıklar açılınca ortaya çıkacak. Biz Kılıçdaroğlu gibi milleti işte ‘namusunuzla şerefinizle gidin, hayır oyu verin’ diye yönlendirmiyoruz. Böyle bu millete bu laflar yakışır mı. Ana muhalefet partisi böyle zaman zaman gaflar yapıyor" dedi.

"Sincar veya Şengal bizim için önemli. PKK, ikinci bir Kandil oluşturmaya çalışıyor. Buna izin vermeyeceğimizi söyledik" diyen Yıldırım, "Peşmerge ve Bağdat yönetimi, biz o birlikte halledeceğiz dediler. Orada bir adım atılırsa ne ala. Atılmazsa biz kendi başımıza gereğini yapacağız. Barzani, ‘Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt devleti olmaz’ dedi. Barzani’nin bölgedeki bakışı teröre karşı bizimle farklı değil. PKK ile mücadele konusunda şu anda elle tutulur bize desteği veren Barzani, IKYB’dir" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)