Gezi tutuklularını ziyaret eden Çakırözer:Gezi tutuklularını derhal serbest bırakın

Çakırözer, “Gezi tutukluları hem Silivri’de, hem Bakırköy’de haksız, hukuksuz özgürlüklerinden, ailelerinden mahrum bırakılıyor. Artık bu adaletsizlik, bu büyük ayıp son bulmalı. Anayasa Mahkemesi bu adaletsizliği ortadan kaldırmalı ve Gezi tutukluları derhal serbest bırakılmalı” dedi.

GÜNDEM 29.04.2024, 13:48
Gezi tutuklularını ziyaret eden Çakırözer:Gezi tutuklularını derhal serbest bırakın

Gezi Davası’ndan yargılanan ve iki yılı aşkın süredir Bakırköy Cezaevi’nde bulunan Mine Özerden ile Çiğdem Mater’i ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi Davası tutuklularına yaşatılan hukuksuzluğun bitirilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı çağrıyı yeniledi. Çakırözer, “Gezi tutukluları hem Silivri’de, hem Bakırköy’de haksız, hukuksuz özgürlüklerinden, ailelerinden mahrum bırakılıyor. Artık bu adaletsizlik, bu büyük ayıp son bulmalı. Anayasa Mahkemesi bu adaletsizliği ortadan kaldırmalı ve Gezi tutukluları derhal serbest bırakılmalı” dedi.

MATER VE ÖZERDEN İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Ramazan Bayramı’nda Silivri’de Gezi Davası tutuklularına gerçekleştirdiği cezaevi ziyaretinin ardından, hafta sonu Bakırköy Cezaevi’nde Mine Özerden ve Çiğdem Mater ile görüştü. Çakırözer ziyaretlerinin ardından Gezi Davası tutuklularının Anayasa Mahkemesi’nde bekleyen dosyalarını hatırlatarak, Mahkemeye dosyanın bir an önce sonuçlandırılması çağrısını yeniledi.

“DERHAL SERBEST KALMALILAR”

Çakırözer ziyareti sonrası yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“25 Nisan Gezi Davası tutuklamalarının 2. yılıydı. Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater 2 yılı aşkın süredir, Osman Kavala ise Kasım 2017’den bu yana haksız, hukuksuz cezaevinde tutuluyor. Bu insanlar suç işledikleri için değil halkın çıkarlarını savundukları için cezaevindeler. Aileleri, meslektaşları, sivil toplum örgütleri, milletvekilleri her ziyarette bu hukuksuzluğun bitirilmesi için çağrımızı yeniliyoruz. Ama maalesef bu insanlara yaşatılan hukuksuzluğun bitirilmesi için bir adım atılmadı, atılmıyor! Artık haklı çağrılara kulak verilmeli ve bu hukuksuzluk sona ermeli. Anayasa Mahkemesi önünde bekleyen dosyayı derhal işleme koymalı. Gezi Davası tutukluları derhal serbest bırakılmalı.”

Yorumlar (0)