Bilal Erdoğan'a üstün zekalı diyen Şahiner, çalıştığı diziden atıldı

Olayı Twitter hesabından duyuran Şahiner, işten atılması sebebiyle Limon Film'i kınadı.

KÜLTÜR-SANAT 26.12.2016, 22:50 26.12.2016, 22:50
Bilal Erdoğan'a üstün zekalı diyen Şahiner, çalıştığı diziden atıldı

Yazar Seray Şahiner, BirGün'deki köşe yazısında Bilal Erdoğan için 'üstün zekâlı' dediği için senaryo ekibinde görev aldığı çekimleri devam eden ve ATV'de yayımlanacak Aşk ve Gurur adlı diziden kovuldu.

 

Birgün'ün haberine göre olayı Twitter hesabından duyuran Şahiner, işten atılması sebebiyle Limon Film'i kınadı. Ayrıca Seray Şahiner'in işine son verilmesinin üzerine yazar Yıldırım Türker de Şahiner'e destek için işi bıraktı.


 
Şahiner, 11 Aralık tarihinde Bursa'da Bilal Erdoğan için 'Üstün zekâlı' dediği yazısı sebebiyle gözaltına alınmış ve sonrasında serbest bırakılmıştı. Şahiner’in odasının anahtarı otel yönetimi tarafından sivil polislere verilmişti. Şahiner’in odasına yapılan baskın Meclis’e de taşınmıştı.

 

Seray Şahiner'in Twitter'da işten atılmasını şu sözlerle duyurdu:

 


"Bilal Erdoğan’a ‘üstün zekâlı’ dediğim BirGün gazetesinde yayımlanan yazımdan dolayı açılan hakaret davasının sonucu olarak 11 Aralık’ta Bursa’da gözaltına alınmam sebebiyle; Ekim 2016’dan beri senaryo grubunda çalıştığım; Limon Film’in çektiği, ATV’de yayınlanacak Aşk ve Gurur adlı dizideki işimden atıldım. Projede birlikte çalıştığımız yazar Yıldırım Türker de benim işten çıkarılmamın üzerine, duruma göz yummayarak işten ayrıldı. Usülsüz gözaltı üzerine, adım dava ve ‘aile’ ile anıldığı için 3 bölüm senaryosunu, 13 bölüm hikayesini yazdığımız işimden atılmam sebebiyle, Limon Film’i kınıyorum"

 

Yorumlar (0)