26.06.2023, 10:54

Kılıçdaroğlu'nun sözleri ile Kılıçdaroğlu'na kritik çağrı:"Siyaset zenginleşme aracı değil. Politikacı zenginleşiyorsa, malı götürüyordur"

7 Nisan 2023 tarihinde kaleme aldığım "Kılıçdaroğlu'nun önündeki en büyük sınav: Milletvekili adayı listeleri" başlıklı yazıya şu cümleler başlamıştım.

Türkiye'nin belki de Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne tarihindeki en önemli seçime sayılı günler kaldı. Bu sayılı günler öncesi ise bu sürece belki de en önemli katkı ya da zararı verecek hamle ise milletvekili listeleri olacak. 


Kılıçdaroğlu, bugün ve yarın kurmayları ile milletvekili listelerini şekillendirecek. Tabi ki son halini Sayın Kılıçdaroğlu verecek.


Ben buradan Sayın Kılıçdaroğlu'nun çevresindeki bazı kurmaylarının kendi ikballeri ve siyasi kariyerleri için milletvekili adaylarını manipüle edeceklerini düşünüyorum. Nitekim bu geçmişte oldu. Daha yakın zamanda CHP'nin milletvekillerinden büyük bir bölümünün avukat olduğunu CHP'nin içindeki herkes bilir.


Son 1 yıldır bazı vekillerin ise Kılıçdaroğlu'na yakın kurmayların eteklerinin altında siyaset yaptığı ise bir başka bilinen gerçek.

....

LİYAKATSIZ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ İÇİN MYK'YI SUÇLADI
Maalesef Sayın Kılıçdaroğlu benimde dikkat çektiğim bu uyarıyı dikkate almadı. Belki de bu uyarı liyakat ve örgüt beklentisi altında dikkate alınsaydı CHP Meclis çoğunluğunu alıp ikinci tur için büyük bir avantaj sağlayabilirdi.

Ama sayın Kılıçdaroğlu bu listelerin hazırlanamasında MYK'yı sorumlu tutarak görevden aldı.

SİYASETİ ZENGİNLEŞME ARACI OLARAK KULLANAN BELEDİYE BAŞKANLARI VE MİLLETVEKİLLERİ KORUNUYOR

CHP lideri Kılıçdaroğlu adaylığı sonrası ilk yaptığı mitingte "Siyaset zenginleşme aracı değil. Politikacı zenginleşiyorsa, malı götürüyordur. Malı götürmeye izin vermeyeceğim." demişti.

Fakat Sayın Kılıçdaroğlu maalesef bu konuşmasının arkasında durmadı. İzmir, Antalya,İstanbul, Mersin, Ankara, Balıkesir, Muğla gibi CHP'nin güçlü olduğu illerde Kılıçdaroğlu'nun kurmayaları, büyükşehir belediye başkanları ve bazı ilçe başkanlarının güdümünde ve emrinde vekiller listelerin ilk sıralarına konuldu.

Özellikle bu bölgedeki bazı belediye başkanların ve milletvekillerinin varlık sebepleride sadece Sayın Kılıçdaroğlu.

İlerleyen günlerde il il, ilçe ilçe yazacağımız bazı belediye başkanları ve milletvekillerinin mal varlıklarında olağan üstü artışlar, beşli çete ile ilişkileri, sponsor milletvekilleri ve bağlantılı oldukları belediyeler. 
Sayın Kılıçdaroğlu umarım bu kez bu uyarımızı dikkate alıp bu kişiler ile gelecek yerel seçim öncesi yollarını ayırır.

Böylece Cumhurbaşkanlığı adaylığının ilk konuşmasındaki sözün arkasında durmuş olur. 

Sayın Kılıçdaroğlu'nun mevcut kredisinin tek sebebi dürüst ve çalışkanlığı.Kurultay süreci ve yerel seçimde elinde bulunduracağı bu son krediyi de yanlış harcarsa tarihe kötü bir iz bırakmış olur.

Yorumlar (0)