Gazete Kritik - Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mithat Baydur, SÖZCÜ TV'de katıldığı programda CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayının parti üyeleri ile seçilmesini değerlendirdi.
İşte Baydur'un o açıklaması:
DEMOKRATİK DEVRİMİ İSTANBUL YEREL SEÇİMLERİNDE NEDEN UYGULAMADINIZ?
Sayın Ekrem İmamoğlu "demokratik devrim" yapıyoruz dedi falan. Yani Dr. Hikmet Kıvılcım gibi böyle jargonuyla konuştu. 11 ay önce belediye seçimleri yapıldı. Orada da yapılabilirdi bu demokratik devrim! Neticede bir takım itirazlar oldu. Bazı adaylarda bazı milletvekillerinin ağırlığını göründü. Bir takım milletvekillerin bir takım ilçeleri parsellediği gibi iddialar çıktı. Bütün bunları önlemek için oralarda ön seçim yapılabilirdi. Ön seçime o zaman da başlayabilirdi. Niye söylüyorum bunu kongrede Özgür Özel genel başkan adayı olarak Kemal Bey'in karşısına çıktığında bundan sonra hep ön seçim yapacağız dedi. Cumhuriyet Halk Partisi üyelerin de uzun yıllardan beri dile getirdiği bir şeydir ön seçim atamayla olmasın seçim olsun, yani bu çok şeydir iradenin çok düzgün çok karakterli ve hatasız yansıması açısından da denenmesi gerekirdi.
EKREM BEY'İN BU YÖNTEM İLE ÇIKMASI MUHTEMEL
CHP'nin kendi temayül yoklaması değil ortak bir kamuoyu araştırması yapması gerekiyor. Yaşanmış bir İstanbul il kongresi ve onu takiben büyük kongrede bunun bir numaralı aktivisti Ekrem İmamoğlu. Büyük kongrenin Divan başkanı Ekrem İmamoğlu. Dolayısıyla onun üyeye ulaşması ikna etmesi daha kolay. Hangi yöntemlerle bilmiyorum tabi. İmamoğlu'nun çıkması muhtemel.Benim buna ona karşı Bir duruşum yok. Ben diyorum ki bütün üyelerin % 25 İstanbul'un oluşturduğu bir seçim sistemi sağlıklı bir sonuç vermez.
KAMUOYU ARAŞTIRMASI YAPILSIN ÇIKAN KİŞİ İÇİN KOŞA KOŞA OY KULLANIRIZ
Diğer partilerle büyük oranda bir kamuoyu araştırması yapın 30.000 kişilik 50.000 kişilik Ekrem Bey çıkarsa hep beraber Ekrem Bey'e koşa koşa oy atarız. Ama CHP'nin üyelerinden seçmek yanlış.