Gazete Kritik Gündem Suriye sınırındaki Türk bayrağının yeri değiştirildi

Suriye sınırındaki Türk bayrağının yeri değiştirildi

Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütüPKK/PYD/YPG kontrolündeki Tel Abyad ilçesinin karşında bulunanHürriyetMahallesinde dikilen 12 metre yüksekliğinde 4 metrelik Türk bayrağı, yerinden sökülerek sınır hattındaki 8 metreyükseklikteki beton kulenin üzerine dikildi.

Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad ilçesi, PKK/PYD/YPG terör örgütünün kontrolü altında bulunuyor. Bu bölgede, Hürriyet Mahallesi'nde 12 metre yüksekliğinde ve 4 metre genişliğinde bir Türk bayrağı yerinden sökülerek, 8 metre yüksekliğindeki bir beton kulenin üzerine dikildi.

Yeni Yer, Yeni Görünüm

Tel Abyad'da, terör örgütü PYD'nin bayrağının tam karşısında yer alan Türk bayrağı, bölgedeki tüm halk tarafından rahatlıkla görülebiliyor. Yapılan bu değişiklik, bayrağın daha iyi bir konumda sergilenerek, Türk varlığını hissettirmesi amacı taşımaktadır. Türk bayrağının bu şekilde sergilenmesi, yalnızca sembolik bir anlam taşımamakta, aynı zamanda güvenlik açısından da bir mesaj vermektedir. Hedef Anadolu topraklarının güvenliğini sağlamak ve bu tür bölgelerde Türk devletinin varlığını hissettirmek olmuştur.

Belediye Başkanı'nın Açıklamaları

Tel Abyad'daki bayrağın konumunun değiştirilmesi hakkında konuşan Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, bu adımın nedenini ve önemini vurguladı. Başkan Ayhan, bayrağın sınır bölgesinde daha görünür olması adına yer değiştirdiğini belirtirken, bayrağın düşmana korku verdiğini de ifade etti. "Bayrağımızı görünür bir şekilde, yüksek yerlere dikmeye çalışıyoruz," diyen Ayhan, önceki bayrağın 12 metre yüksekliğinde olduğunu hatırlatıp, şu anki konumda 20 metreye yükseklik kazanacağını dile getirdi.

Bayrakların Önemi ve Stratejik Yerleştirme

Başkan Ayhan, bayrağı yerleştirdikleri alanları özellikle sınırın yakınındaki bölgelerde tercih ettiklerini vurgulayarak, "Bayrağımızı gördüklerinde, teröristlerle müttefiklerinin bayrak sevgisini anlamalarını amaçlıyoruz" dedi. Bu ifadeleriyle beraber bayrağın, yalnızca bir sembol değil, aynı zamanda bir güç ve kararlılık ifadesi olduğunu da belirtti. Sınır hattına bayrak dikme çalışmalarının devam edeceğini söyleyerek, bölgedeki Türk varlığının hissedilir olması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *