Oya Ersoy: "Konserlerini iptal ettiğiniz sanatçıların sizinle uyuşmayan değer yargıları nedir?"

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, konser yasaklarını meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 24.05.2022, 13:56
Oya Ersoy: "Konserlerini iptal ettiğiniz sanatçıların sizinle uyuşmayan değer yargıları nedir?"

Müzisyen Niyazi Koyuncu’nun, Pendik Halk Eğitim Merkezi’nin Sahil Meydanı’nda düzenleyeceği konseri Pendik Belediyesi tarafından iptal edilmiştir.

AKP’li Pendik Belediyesi iptal gerekçesi olarak kurumlarının değer yargılarını ve görüşlerini paylaşmayan bir müzisyenin Pendik meydanlarında konser vermesine müsaade edilmeyeceğini sunmuştur.

Ersoy; Niyazi Koyuncu’nun ardından Apolas Lermi’nin de sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ile Denizli ve Bostancı’da yapacağı iki konserin iptal edildiğini duyurduğunu belirtti. Ersoy, Apolas Lermi’nin yaptığı açıklamada İBB konserleri nedeniyle hedef gösterilmesinin ardından konserlerinin iptal edildiğini belirttiğini ifade etti.

Ersoy; son dönemde Aynur Doğan, Metin-Kemal Kahraman, Niyazi Koyuncu ve Apolas Lermi konserlerinin “değerleri paylaşmadığı” veya “sakıncalı” görülmesi bahaneleri ile iptal edildiğini dile getirdi. Ersoy; kamu kaynaklarını kullanarak halk etkinlikleri düzenleyen kamu kurumlarının kendi gibi düşünmeyen herkesi dışarda bırakmasının kamu kaynaklarının yalnızca iktidara yakın kesim için kullanıldığını ifade etti.

Ayrıca Ersoy şunları ekledi: “Öte yandan bu yasaklar iktidarın toplumu yalnızca kendi kuralları doğrultusunda dizayn etme politikasından kaynaklanmaktadır. Yasakçı ve baskıcı bir zihniyet ile kendinden olmayanlar baskı altına alınmaya çalışılmakta, muhalif olan herkesi kamusal alanın dışında bırakılmaya çalışılmaktadır.”


 

Ersoy; Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:


 

Bu bağlamda;


 

  1. Pendik Belediyesi’nin Niyazi Koyuncu ile paylaşmadığı değerler nelerdir?

  2. Pendik’te yaşayan yurttaşlar Pendik Belediyesi ile aynı değerleri paylaşmak zorunda mıdır?

  3. Apolas Lermi’nin konserlerinin iptal edilme sebebi de konseri düzenleyecek kurumlar ile aynı değerleri paylaşmaması mıdır?

  4. Son dönemde özellikle muhalif kimliği ile bilinen sanatçıları konserlerinin her yerde iptal edilmesini önlemeyi planlıyor musunuz?

  5. Belediyelerinin konserleri iptal etmeleri konusunda talimatınız oldu mu?

Yorumlar (0)