CHP'li vekil kız çocuklarını istismar eden güvenlik görevlisini Meclis gündemine taşıdı

Tam 12 ayrı suç kaydı olmasına rağmen Avcılar’daki bir lisede işe alınan özel güvenlik görevlisi Meclis gündeminde.

GÜNDEM 08.05.2024, 11:16
CHP'li vekil kız çocuklarını istismar eden güvenlik görevlisini Meclis gündemine taşıdı

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, İstanbul’da Hakan Kabak 12 ayrı suçtan suç kaydı olmasına rağmen Avcılar’daki bir lisede özel güvenlik görevlisi olarak işe alındı. Ardından da 15 yaşındaki beş kız çocuğuna karşı cinsel istismar suçlamasıyla hakkında dava açıldı. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “12 ayrı suçtan kaydı olan bir suç makinesini, nasıl olurda çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullara güvenlik görevlisi olarak alabilirler? Akıl alır gibi değil.” dedi.

Ankara Milletvekili Deniz Demir, yetkililerin hesap vermesi gerektiğini söyledi ve şu açıklamalarda bulundu:

12 AYRI SUÇ KAYDI OLAN BİR KİŞİYE ÇOCUKLARI NASIL EMANET EDERSİNİZ?

“Avcılarda bir lisede özel güvenlik olarak çalışan kişinin okulda eğitim gören 5 kız çocuğuna cinsel istismar uyguladığı ortaya çıktı. Güvenlik görevlisi Hakan Kabak’ın çocuklara mesajlar attığı ve gizlice fotoğraflarını çektiği tespit edildi. Kabak’ın telefonunda yapılan incelemede çocuklara ait fotoğraflar bulunmuş. Güvenlik görevlisi olarak işe alınan kişinin geçmişinde yok yok. 12 ayrı suçtan kaydı olan bir adama nasıl güvenebilirsiniz? Nasıl çocukları emanet edebilirsiniz? Tehlikeli olduğu açıkça belli olan bu adamı işe alan okul yönetimi, bu çocukların başına gelenler için hesap vermek zorunda. 30-40 çocuğun daha bu adamın istismarının mağduru olduğu iddiaları var.”

Konuyu meclis gündemine taşıdıklarını ifade eden CHP’li Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

OKULLARA PERSONEL ALIMI YAPILIRKEN ADLİ SİCİL KAYDI KONTROL EDİLMİYOR MU?

“Daha acısı ise mağdurlardan birinin avukatı olan Merve Poyraz Özcan’ın açıklaması, buna göre sanık hala serbestçe dışarda dolaşıyor. Hala okul çevresinde dolaştığı ve çocuklara gözdağı verdiği söyleniyor. Adaletin bir an önce yerini bulmasını ve Hakan Kabak’ın cezalandırılmasını bekliyoruz. Öte yandan böyle tehlikeli ve adli sicil kaydı kabarık bir adamın bir lisede güvenlik olarak çalışması kabul edilemez. Yüzlerce kız çocuğumuzun eğitim gördüğü, tüm gününü geçirdiği alanlarda çalışacak insanların, ince elenip sık dokunması gerekirken nasıl olurda işe alırsınız? Milli Eğitim Bakanlığı, güvenlik soruşturmaları yapılmış eğitimleri tasdiklenmiş öğretmenlerimizi mülakat belası ile oyalarken diğer personeller için bir inceleme şartı getirmedi mi? Bu yaşanan hadisede okul yönetiminin hiç mi suçu yok? Biz konuyu meclis gündemine taşıdık ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sorduk. Nasıl 12 ayrı suçtan kaydı Hakan Kabak bir liseye güvenlik görevlisi olarak kabul edilmiştir? Okullara personel alımı yapılırken adli sicil kaydı kontrolü yapılmıyor mu? Bakanlık tarafından okullarda çalıştırılacak personeller hakkında belirlenmiş kriterler yok mu? Sayın Bakan’ın bir an önce sorularımızı yanıtlamasını bekliyoruz. Bizim için çocuklarımızın güvenliği her şeyden önemli. Mağdur çocuklar ve ailelerinin yanındayız. Konunun takipçisi olacağız.”

Yorumlar (0)