OYA ERSOY: Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak çalışan İmam Halil Konakçı neden hala görevdedir?

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak çalışan İmam Halil Konakçı'yı Meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 27.07.2022, 09:36
OYA ERSOY: Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak çalışan İmam Halil Konakçı neden hala görevdedir?

İşte Oya Ersoy'un vermiş olduğu o soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM iç tüzüğünün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 27.07.2022

Oya ERSOY

                                                                                                            İstanbul Milletvekili

Gerici açıklamaları ile kadınları hedef alan Ankara Melike Hatun Camii İmamı Hatibi Halil Konakçı, yine yapmış olduğu bir açıklamada erkeklere seslenerek “Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam, ateistsin, imanın zayıf… Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım bu işi almıyor. Allah sonumuzu hayretsin” şeklinde olmuştur.

Geçmişte şeriat çağrıları yapan Ankara Melike Hatun Camii İmamı Hatibi Halil Konakçı, YouTube kanalında yayımladığı "Erkekler Görevlerinizi Tam Yapın Çünkü Mesulsunuz" başlıklı videosu ile erkeklere seslenerek ayet üzerinden erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu savunan Konakçı, "Hani kadın-erkek eşitliği diyorlar ya bu tamamen yalan şimdi biz bunu yayımlayacağız ya, bak şimdi neler olacak bana" diyen Konakçı, kadın istihdamından da rahatsız olduğunu ifade etmektedir.

Daha önce de Bursa’da Mihraplı Camisi’nde verdiği vaazda Sezen Aksu’yu hedef alıp hilafet çağrısı yapan İmam Halil Konakçı’nın görevinden alınarak hakkında gerekli işlemlerin yapılması elzemdir.

Bu bağlamda;

1.         Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı İmam olan Halil Konakçı neden görevinden hala alınmamış ve hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmamıştır?

2.         Gerici açıklamalar ile kadınları hedef olarak gösteren İmam Halil Konakçı, daha önce bu tip açıklamalarda bulunmasına rağmen neden hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılmamıştır?

3.         Ankara Melike Hatun Camii İmamı Hatibi Halil Konakçı’nın görevi, çalışan kadınlar başta olmak üzere giyimleri üzerinden kadınları hedef göstermek midir?

4.         İmam Halil Konakçı’nın yapmış olduğu bu açıklamaların kadınlara yönelik istismar ve şiddet olaylarını körükleme ihtimali kurumunuzca değerlendirilmiş midir?

5.         Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak, bir kamu çalışanı olan İmam Halil Konakçı’nın kadınlara yönelik yapmış olduğu bu gerici açıklamalarını “hadsizlik“ olarak değerlendirip, gerekli işlemlerin başlatılması için talimat verecek misiniz?

Yorumlar (0)