Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğini ima eden Serdar Denktaş istifa etti

21 yıl Genel Başkanlığını yürüttüğü Demokrat Parti ile olan bağını koparan Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Pazar günkü seçimde bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı destekleyecek.

GÜNDEM 15.10.2020, 12:56
Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğini ima eden Serdar Denktaş istifa etti

Kuzey Kıbrıs’ta seçime günler kalırken Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu olan Serdar Denktaş, ikinci turda Mustafa Akıncı'ya oy vereceğini ima ederek partisiyle bağlarını kopardı.

28 yıl içinde emek harcadığı, 21 yıl Genel Başkanlığını yürüttüğü Demokrat Parti ile olan bağını dün (önceki) akşam katıldığı MYK toplantısında sonlandırdığını açıklayan Denktaş, pazar günkü Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 4.20 oranında oy almıştı.

ONURUMUZA SAHİP ÇIKALIM

Seçim boyunca "İrademize sahip çıkalım" çağırısı yaptığını ifade eden Denktaş açıklamasında, “Partim kendi onuruna sahip çıkamıyorsa bana düşen görev kendi onuruma sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

Denktaş, “İkinci tura kalan iki aday ilk turda rakiplerimdi ve her ikisini de eleştirmiştim. Ben kendi düşüncelerimi halkımıza anlatmaya çalışırken çeşitli suçlamalarla da yüz yüze kaldım” görüşünü paylaştı.

Yorumlar (0)