MUHALİFLER ŞİŞİRİLMİŞ İMZALARLA DELEGEYİ NASIL MANİPÜLE ETTİ?

İmzaların teslimi ile birlikte muhaliflerin süreçte açıklamış oldukları imza sayılarının da şişirilmiş olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 06.08.2018, 10:27 06.08.2018, 10:27
MUHALİFLER ŞİŞİRİLMİŞ İMZALARLA DELEGEYİ NASIL MANİPÜLE ETTİ?

CHP'de muhaliflerin olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli olan 622 imzanın teslimi için bugün son gün. Muhaliflerin kurultay için toplanan imzaları genel merkeze teslim etmesinin ardından başlayan tartışma devam ediyor.Muhaliflerin geçen hafta teslim ettiği imzaların sayım tasnifi yapılarak 605 imza olduğu genel merkez tarafından açıklandı.


İmzaların teslimi ile birlikte muhaliflerin süreçte açıklamış oldukları imza sayılarının da şişirilmiş olduğu ortaya çıktı.

MUHALİFLER İLK GÜNDEN DELEGEYİ MANİPÜLE ETTİ
Muhalif hareketin sözcüleri Gaye Usluer ve Yaşar Tüzün, ilk gün yaptıkları açıklama ile imza sayılarını olduğundan fazla göstererek delegeleri manipüle ettiğide ortaya çıkmış oldu. Gazetekritik'in ulaştığı bilgilere göre 1. ve 5. gündeki dikkat çeken imzaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

1. GÜN 353 İMZA DEDİLER 278 ÇIKTI
16 Temmuz'daki başlayan imza toplama işleminin sonunda muhalefet sözcüsü Gaye Usluer 353 imzanın toplandığını açıklamıştı. Gazetekritik'e ulaşan bilgilere göre genel merkeze teslim edilen imzalardan 16 Temmuz'a ait imza sayısı ise 278 olduğu tespit edildi.Genel merkezin ilk günkü imza sayısının algıya ve delegeyi manipüle ederek imza vermeye yönlendirmeye çalıştığı ifade edilirken bu iddianın doğru olduğuda verilen imza sayısı ile belli olmuş oldu.

 

5. GÜN 524 İMZA DEDİLER 524 ÇIKTI
İmza sürecinin 5. gününde ise  Muharrem İnce için imza toplayan muhalif hareketin sözcüsü Gaye Usluer 604 imza topladıklarını söylemişlerdi. Bu açıklamayı gerçekçi bulmayan genel merkez ise 604 imzayı getirin kurultayı toplayalım diyerek rest çekmişti. İmza sayım tasnifi ile birlikte 5. gün toplanan imza sayısının Gaye Usluer'in açıkladığı gibi 604 değil 524 olduğu ortaya çıkmış oldu.


İMZALARI ŞİŞİREREK DELEGEYİ MANİPÜLE ETTİLER
Bu verilerden sonra muhaliflerin sözcülerinin yaptığı açıklamaların delegeyi manipüle ederek imza vermeye yönlendirdikleri ortaya çıkmış oldu.


 

Yorumlar (0)