reklam
Gazete Kritik Gündem Milli Savunma Bakanı'ndan flaş açıklamalar...

Milli Savunma Bakanı'ndan flaş açıklamalar...

Işık, PKK terör örgütüyle yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. Son 35 yıllık süreçte, bu terör örgütüne daha önce yaşamadığı kadar ağır kayıplar verdirildiğini ifade etti. Terörle mücadeledeki kararlılık vurgusu dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: (Münbiç'teki PKK/PYD unsurlarının çekilmesi) ABD'nin bu konuda sözünün arkasında durduğunu bize ifade ediyorlar. Bu saatten sonra sadece söze değil icraata bakmak durumundayız. Bir an önce verdikleri sözleri yerine getirirler. Yoksa Türkiye gereğini yapmakta tereddüt etmez."

"(Rakka operasyonunda YPG güçlerinin bulunacağı iddası) Bunun olmaması gerektiğini biz söylüyoruz. Alternatif konusunda Türkiye'nin bu alternatifi oluşturma yeteneği var. O bölge insanından oluşacak özellikle Özgür Suriye Ordusu bünyesinde yeterli gücün oluşturulacağını biz söylüyoruz. ABD'nin bu noktadaki tavrını bu yönde değiştirmesini istiyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *