Meclis'te yine kavga çıktı

CHP ve MHP’lilerin söz düellosuna AKP'liler de katıldı. CHP’li Hüsnü Bozkurt’un üzerine yürüyen AKP'li Halis Dalkılıç güçlükle yatıştırıldı.

GÜNDEM 20.01.2017, 15:50 20.01.2017, 15:50
Meclis'te yine kavga çıktı

Birgün’de yer alan habere göre,  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'lilerin anayasa görüşmeleri sürecinde kendilerini en çok hedef aldıkları “kürsü işgali” tepkilerine yanıt verirken, 2012 yılında Büyükşehir Yasası görüşmelerinde AKP’ye karşı MHP’lilerin de kürsü işgal ettiklerini anımsattı.

 

Özel, “Muhalefete muhalefet etmek istemezdim” dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da partisine yönelik “hükümet pazarlığı” iddialarına yanıt verirken, 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP-CHP arasındaki istikşafi görüşmeleri anımsatınca ortam bir anda gerildi.

 

CHP’liler ile MHP’liler arasında “pazarlık” polemiği karşılıklı atılan laflarla sürdü. CHP’lilerin pazarlık iddialarına Başbakan Binali Yıldırım’ın sözlerinin yol açtığını anımsatmaları üzerine tartışmaya AK Partililer de katıldı. Gerilim büyüyünce oturumu yöneten Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı birleşime ara verdi. Tartışmalar arada daha da tırmandı.

 

Yorumlar (0)