Kılıçdaroğlu'ndan Enes Kara göndermesi: Zamanı gelince gereken yapılacaktır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar nedeniyle yaşamına son veren üniversite öğrencisi Enes Kara hakkında paylaşımda bulunmaması ile ilgili yapılan eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

GÜNDEM 11.01.2022, 22:03 11.01.2022, 22:11
Kılıçdaroğlu'ndan Enes Kara göndermesi: Zamanı gelince gereken yapılacaktır

Gazetekritik/ Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara, kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskıları ve gelecek kaygısını anlatıp yaşamına son verdi.


Gün boyu birçok siyasi, sanatçı ve yurttaştan Enes Kara'nın ölümü ile ilgili mesajlar gelirken Kılıçdaroğlu'nun paylaşımda bulunmaması bazı yurttaşların tepkisine neden olmuştu.


CHP Lideri sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Zamanı gelince gereken yapılacaktır" yanıtını verdi.


İşte Kılıçdaroğlu'nun o mesajı:
Gençlerimizle ilgili canımızı yakan olgular söz konusu olunca, paylaşacağımız içeriklerde hepimiz sorumlu davranmak zorundayız. Bana kızanları anlıyorum ama etik sebeplerden dolayı paylaşım yapmayacağım. Zamanı gelince gereken yapılacaktır. Tepkileri anlıyor ve saygı duyuyorum.

Bu tarz haberleri paylaşmakla ilgili bilimsel makaleler söz konusudur. Oluşan öfkeyi politik puana döndürme adına, bilimin uyarılarına kulak asmamayı doğru bulmuyorum.

Yorumlar (0)