Gazete Kritik Gündem İBB davasında duruşma başlıyor, 106 tutuklu sanık yer alıyor

İBB davasında duruşma başlıyor, 106 tutuklu sanık yer alıyor

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı 402 sanıklı İBB davasının ilk duruşması başladı. Silivri'deki ağır ceza mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmaya yoğun güvenlik önlemleri altında hem partililer hem de basın mensupları katılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu toplam 402 sanıklı İBB davasının ilk duruşması başlıyor. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmayı Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirecek. Bu mahkemede, 106 tutuklu sanık ile birlikte yolsuzluk iddialarına dair önemli bir dava süreci başlatılmış olacak. Duruşma öncesinde, sabah saatlerinden itibaren partililer ve vatandaşlar Silivri'ye akın etti.

Duruşma Detayları

Silivri'deki Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde görülecek duruşma, geniş bir katılımla gerçekleşecek. Ekrem İmamoğlu'nun eşinin yanı sıra çok sayıda CHP yetkilisi ve milletvekili de duruşmayı izlemek üzere orada bulunacak. Bu durum, davanın sadece yasal değil, siyasi bir boyutu bulunduğunun da altını çizmektedir. Duruşma sırasında alınan güvenlik önlemleri oldukça sıkı olacak ve mahkeme çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alınacağı bildiriliyor. İşte katılan kişiler: CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci, Gökçe Gökçen, Burhanettin Bulut, Güldem Atabay, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Evrim Rızvanoğlu, Serkan Özcan, CHP Sözcüsü Zeynel Emre, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer, milletvekilleri Suat Özçağdaş, Engin Altay, Türkan Elçi, Aliye Coşar, Nail Çiler, Tahsin Ocaklı, Mahmut Tanal, Mustafa Sarıgül, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Kadim Durmaz, Sibel Suiçmez, Umut Akdoğan, Murat Çan, parti meclisi üyeleri ve 81 İl Başkanı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu da Silivri’ye geldi.

Güvenlik Önlemleri

Duruşmanın yapılacağı alana ulaşan yollar ve kampüste yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda. TOMA’lar ve birçok kolluk kuvveti, duruşma salonu çevresinde görünür şekilde yer alıyor. Bu gelişmeler, davanın önemini ve kamuoyunun dikkatini çekme çabasını yansıtmakta. Duruşmadan önceki sıkı güvenlik önlemleri, mahkeme sürecinin başından itibaren yüksek bir dikkat ve özenle gerçekleştirileceğini ortaya koyuyor.

Salona Giriş Prosedürü

Duruşma salonuna girişler, kartlı sistem ile düzenlenecek. Sanıklar, avukatlar ve basın mensupları için özel giriş kartları hazırlandı. Öncelikli olarak tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile birlikte içeri alınacak. Ayrıca, milletvekilleri ve diğer yetkililerin de duruşma salonuna girmesi için gerekli önlemler alındı. Kartlı giriş sisteminin uygulanması, güvenliğin sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Basın Temsili ve İzleyici Kontenjanı

Duruşma salonundaki basın mensubu sayısı da sınırlandırılmış durumda. Salona en fazla 5 yabancı basın temsilcisi girebilecekken, ulusal basın kuruluşlarından yalnızca bir kişi kabul edilecek şekilde toplamda 20 basın mensubu alınacak. Bu, duruşmanın medya tarafından dikkatle takip edilmesini sağlamak amacıyla yapılan bir düzenleme. Ayrıca, mediada yer bulamayan diğer temsilciler için ayrı bir bölüm oluşturularak duruşmanın ekranlardan izlenebilmesi planlanıyor.

Avukat Temsili

İlgili davada her sanığın en fazla 3 avukatla temsil edilmesine izin verilecek. Bu da, sanıkların savunma haklarının etkin bir şekilde kullanılması amacıyla belirlenen bir kuraldır. Duruşma boyunca her bir sanığın savunma ekibi, mahkeme sürecinin her aşamasında etkin bir rol oynayacak ve duruşmanın adil bir şekilde yürütülmesini sağlamak için gerekli çalışmaları yapacaklar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *