Halkı tarikatlara mahkûm ettiler

Yoksullaştırılan ve kamu hizmetlerinden mahrum bırakılan aileler, çocuklarını okutmak ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için tarikatlara yöneldi.

GÜNDEM 01.12.2016, 08:56 01.12.2016, 08:56
Halkı tarikatlara mahkûm ettiler

1- 10’u öğrenci toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği Adana’daki yurt yangını, AKP döneminde sosyal devlet anlayışının bitirilmesinden doğan boşluğun tarikatlar tarafından doldurulmasının acı bir sonucu olarak kayda geçti.

 

2-  Aileleri tarikatlara iten AKP iktidarı, açılan yurtları da denetimsiz bıraktı.

 

3- Adana’daki yurt yangını bu denetimsizliğin geldiği son aşamayı gösterdi. Yurdun üst katı ile çatısı ahşap, yangın merdiveni kilitli, özel yurtlar yönetmeliğine aykırı öğrencilere

yol gösterecek görevli yok.

 

4- Okul ve yurtlar ‘İş Güvenliği Yasası ve Yönetmeliği’ne göre ‘az tehlikeli’ kurumlar statüsüne sokuldu. Bu nedenle ‘özel yurtlar’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından denetlenmiyor.

 

5- Olaydan yaralı kurtulan ve BirGün’e konuşan öğrenciler, yurttaki elektrik sayacının yangından bir gün önce değiştirildiğini, değişen sayacın ise görevliler tarafından kontrol edildiğini görmediklerini söylüyor.

 

6- Yangının çıktığı yurt Süleymancılara ait. Bölgede yaşayanlar, ilçede Süleymancıların çok sayıda yurda sahip olduğunu, Milli Eğitim Müdürü’nün de Süleymancılara yakın durduğunu bildiriyor.

Yorumlar (0)