Görüntüler 'uyduruk' 'teyit' yok, tehdit var!

IŞİD’in iki askeri öldürdüğünü gösteren videonun ‘teyit edilmediğini’ söyleyen Numan Kurtulmuş, görüntüleri ‘uyduruk olarak’ tanımladı, medyayı tehdit etti!

GÜNDEM 28.12.2016, 09:10 28.12.2016, 09:10
Görüntüler 'uyduruk' 'teyit' yok, tehdit var!

Birgün’de yer alan habere göre, 2016 yılının son Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapıldı. Kurtulmuş, TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşmeleri süren anayasa değişikliği teklifine ilişkin “Başta belirlenen prensipler çerçevesinde herhangi bir sapma söz konusu değildir” dedi. Teklifin, “tam bir mutabakat içerisinde” Meclis’e gönderildiğini söyleyen Kurtulmuş, MHP’nin de pakete destek vermeyi sürdüreceğini söyledi.



Hâlâ ‘teyit edilmemiş’


IŞİD’in iki Türk askerini korkunç biçimde katlettiğini gösteren bir videoyu internette dolaşıma sokmasının ardından hükümetten ilk açıklamayı Kurtulmuş yaptı. “Bu video görüntüleriyle ilgili henüz TSK, Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur” diyen Başbakan Yardımcısı, “Zaten teyit edilmiş bir bilgi olsa bunu kamuoyuyla paylaşırız” ifadelerini kullandı.



Askerleri gündeme getirenlere tehdit


Terör örgütlerinin bu tip yönetmelerle korku salmak istediğini söyleyen Kurtulmuş, askerlerin akıbetini gündemde tutan medyayı açık biçimde tehdit etti: “Kusura bakmasınlar, bazı arkadaşlar da medyadaki bazı arkadaşlar da lütfen ayaklarını denk alsınlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir.”



Hükümet baskısıyla askerlere dair haberlere ana akım medyada yer verilmezken Kurtulmuş bunu “ulusal medyadaki dayanışmaya” yordu, haberleri “milli menfaatlerin süzgecinden geçirerek değerlendiren” medya kuruluşlarına teşekkür etti.

 

‘Uyduruk görüntüler!’


Sözlerinin devamında, birkaç cümle önce “teyit edemedik” dediği görüntüler için bu kez de “uyduruk” ifadesini kullanan Başbakan Yardımcısı şöyle konuştu: “Türkiye, DEAŞ ile fiilen sahada bir savaş halindedir. Oturduğu sıcak masaların üstünde, uyduruk görüntüler üzerinden propagandalarla Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir.”

‘Muhalifler destek veriyor’


Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında devam eden El Bab operasyonu hakkında konuşan Kurtulmuş, “El Bab Türkiye’nin ulusal güvenliğinin bir parçasıdır” dedi. Halep’ten tahliye edilen ‘muhalif’lerin El Bab operasyonuna destek verdiği iddiaları içinse Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı: “Üç önemli şehirden bahsediyorum. Musul, Rakka, El Bab. Uluslararası camia bir an evvel DEAŞ’ı buralardan temizlemek için her alanda iş birliği yapıyor. Ümit ederim ki sonuç elde ederiz. Bu çerçevede bu şehirlerin her birisinde Suriye’nin mutedil, ılımlı muhalif güçlerinin yer alması da eşyanın tabiatı gereğidir.”

OHAL ve referandum


Kurtulmuş, referandum sürecinde OHAL’in kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin olarak ise, “OHAL laf olsun diye ortaya konmuş bir şey değildir. OHAL uygulamaları olmasaydı terör örgütlerine karşı etkin mücadele kapsamında atılan adımların atılması mümkün olmayabilirdi. Bir referandum sürecine giderken OHAL’in kaldırılmasını arzu ederiz, ancak alınmış bir kararımız yoktur” diye konuştu.

Yaz saati kalkmayacak’


Kurtulmuş, tepkiye yol açan yaz saati uygulamasıyla ilgili olarak, “Yaz saatiyle ilgili ise saatleri geri alma uygulaması olmayacak, öyle bir niyetimiz olmadığını ifade etmek isterim” dedi.

Yorumlar (0)