Eski TBMM Başkanı Arınç, Adalet Bakanı Bozdağ'a seslendi:"Hastalığı sebebi ile cezaevinde yatanlara bir bakın, hepsini evine gönderin"

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Adalet Bakanı'na seslenerek "Hastalığı sebebi ile ceza yatanlara bir bakın, hepsini evine gönderin" dedi.

GÜNDEM 21.12.2022, 11:45 21.12.2022, 11:53
Eski TBMM Başkanı Arınç, Adalet Bakanı Bozdağ'a seslendi:"Hastalığı sebebi ile cezaevinde yatanlara bir bakın, hepsini evine gönderin"

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç TV5'te yayınlanan Kulis Ankara programına konuk oldu. Arınç gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Cezaevlerinde kalan yaşlı kişilerin kamuya faydası olmadığını ifade eden Arınç Kulis Ankara programında Adalet Bakanı'na seslendi. "Bunların darbe yapacak hali mi var? Bırakın eşiyle çocuğuyla beraber yaşasın" diyen Arınç'ın konuşması şekilde;


“Cezaevinde kalmalarının kamuya ne faydası var”
Manisa'da çocukluğumdan tanıdığım bir insan 84 yaşında cezaevinde can verdi, bir başkası daha sonra Menemen Cezaevi'nde can verdi o da 85 yaşında şimdi bir başkası 21 tane hastalığı var o da gene Menemen cezaevinde süresini tamamlıyor. Neden raporları var ama adli tıp kurumu cezaevinde tedavisine bakılsın diyor. Ya bunun cezaevinde kalmasının kamuya ne faydası var Allah aşkına caydırıcılığı mı kalmış 84 yaşında adam cezaevinde kim bakacak buna kendi ihtiyaçlarını gidermekten aciz, yalvardım, yalvarmadığım insan kalmadı duvar oldu her taraf.


“Bunların darbe yapacak hali mi var?”
Şimdi böyle bir insan ki daha önce tahliye olanlar var işte sanıyorum. Bu insanların cezaevinde kalmasına gerek yok bu insanlık dışı bir uygulamadır. Adalet Bakanımıza buradan sesleniyorum sen melek gibi bir insansın hem ilahiyatçısın hem hukukçusun. Biraz merhametli davran bu insanlar yani hastalığı sebebiyle cezaevinde tedavisi mümkün olup olmamasına da bakma kardeşim, şu raporlara bir bak ondan sonra bir madde getirin hepsini evine gönderin ya, eşiyle birlikte yaşasın çocuklarıyla birlikte yaşasın bunların darbe yapacak hali mi var Allah aşkına ya. Öleni Tanrı bağışlasın ama, şu anda cezaevlerinde bu acıları çeken insanların ahı üstümüzde kalır, bundan kurtulmamız lazım.

Yorumlar (0)