Erzincan'da hastane kantini koronavirüs vakalarının artışı nedeniyle revire çevrildi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hastane kantini koronavirüs vakalarının artışı nedeniyle revire çevrildi.

GÜNDEM 14.09.2020, 22:31
Erzincan'da hastane kantini koronavirüs vakalarının artışı nedeniyle revire çevrildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada vakaların en çok arttığı 5 il arasında Van, Karaman, Çankırı ve Kayseri ile birlikte Erzincan’ı da saymıştı.

Erzincan Valiliği’nin dün aldığı karar ile 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların 11.00 ve 18.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı yasaklandı.

ACİL OLMAYAN AMELİYATLAR ERTELENMİŞTİ

Koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanan Erzincan’dan bundan daha önce yine Erzincan Valiliği tarafından şu açıklama yapılmıştı:

“İlimiz genelinde koronavirüs vaka sayısındaki artış nedeniyle acil olmayan, hayati tehlikesi bulunmayan (aciliyet durumu hekim tarafından değerlendirilmek kaydıyla) elektif-cerrahi girişimlerin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir.”

HASTANE KANTİNİ REVİR YAPILDI

Jurnal Türkiye’nin edindiği bilgiye göre Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastenesi’nin kantini vakalarda artış sebebiyle revire çevrildi. Jurnal Türkiye’ye ulaşan kaynak hastane kantininin revir olmadan önceki ve sonraki halini fotoğraf alarak durumu ortaya koydu.

Hastene kantini revire çevrilmeden önce çekilen fotoğrafta ön kısımda müşterilerin oturması için sandalye ve masalar bulunuyor

Kantin revire çevrildikten sonra çekilen fotoğrafta ise sandalyelerin kaldırıldığı gözüküyor

HASTANE YÖNETİMİ BUGÜN AÇIKLAMA YAPTI: “ESKİ ACİL SERVİS HİZMETE AÇILMIŞTIR”

Hastane yönetimi tarafından bugün yapılan açıklamada hastanenin eski acil servis bölümünün de hizmete açıldığı duyurusu yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi eski acil servisi halkımıza hizmet vermeye başlamıştır. Covid-19 şikayeti olan hastalarımıza Mengücek Gazi EAH ek hizmet binası acilinde, diğer acil ve travma vakalarına ise ana bina acil (eski acil) bölümünde hizmet verilecektir”

Yorumlar (0)