DTCF bugün hocalarını uğurluyor

‘Hocaları Uğurlama’ etkinliği, DTCF başta olmak üzere, diğer üniversitelerle eşzamanlı olarak bugün saat 13.00’te düzenlenecek

GÜNDEM 13.02.2017, 09:13 13.02.2017, 09:13
DTCF bugün hocalarını uğurluyor

Birgün’de yer alan habere göre, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Tiyatro Bölümü Öğretim Elemanları, 686 sayılı OHAL kararnamesi ile bölümlerinde bulunan on akademisyenden altısının ihraç edildiğini kaydetti. Açıklamada, bölümün 'fiilen işlevini yitirdiği' belirtildi.

Akademisyenlerin ihraç edilmelerinin adalet ve vicdanla açıklanabilecek yanının olmadığı kaydedilen açıklamada, "Türkiye Üniversitelerinin geneline yayılan KHK yoluyla ihraçlar bilim ve sanat üretimine karşı bir tasfiye operasyonuna dönüşmüştür. Özgür düşüncenin kaynağı olması gereken üniversitelerin KHK'lerle yönetilmesi kabul edilemez. Meslektaşlarımızın haksız bir şekilde akademiden ve öğrencilerinden koparılmasına yol açan bu tasfiyenin meslektaşlarımız, bölümümüz, üniversitemiz, bilim camiamız ve ülkemiz açısından olumsuz sonuçlar doğuracağı açıktır. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü başta olmak üzere bu kararın tüm sorumlularını kınıyor, meslektaşlarımızın derhal görevlerine iade edilmelerini talep ediyoruz" denildi. İhraç edilen akademisyenler bugün fakültede "Hocaları Uğurluyoruz" etkinliği gerçekleştirileceğini ve Türkiye çapında diğer tiyatro bölümlerinin de saat 13.00'de eşzamanlı olarak destek verecek.

 

Yorumlar (0)