Gazete Kritik Gündem Diyarbakır'da 8 mahalle muhtarı görevinden uzaklaştırıldı

Diyarbakır'da 8 mahalle muhtarı görevinden uzaklaştırıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör soruşturmaları gerekçesiyle 8 muhtar görevden alındı. Yerine vekaleten muhtar atanan ilçede, yerel yönetimlerin güvenliği artırma hedefi sürüyor. Bu gelişme, bölgedeki güvenlik endişelerini yeniden gündeme getirdi.

Diyarbakır'da 8 mahalle muhtarı görevinden uzaklaştırıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 8 muhtar görevden alındı.

Terör Soruşturmaları Sebebiyle Görevden Uzaklaştırma

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, yerel yöneticilerin güvenliği ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Lice Kaymakamlığı, çeşitli mahallerde görev yapan 8 muhtarı, haklarında yürütülen terör soruşturmaları nedeniyle görevden uzaklaştırma kararı aldı. Bu muhtarlar arasında, Birlik, Yamaçlı, Baharlar, Damar, Karahasan, Çavundur, Yolçatı ve Yalaza mahallelerinin muhtarları yer alıyor. Bu durum, bölgedeki güvenlik endişelerini bir kez daha gündeme taşıdı ve yerel yönetimlerin bu tür durumlara karşı nasıl bir tepki geliştireceği merak ediliyor.

Vekaletle Görevlendirme Süreci

Görevden alınan muhtarların yerine ise Lice Kaymakamlığı tarafından vekaleten yeni muhtarlar atandı. Bu atama işlemi, ilçede kamu hizmetlerinin aksamaması için gerçekleştirildi. Yerel yönetim, bu süreçte yaşanan olası aksamaların önüne geçmek amacıyla titiz bir çalışma yürütüyor. Vekaleten atanan muhtarların hangi kriterlere göre belirlendiği ise dikkat çekici bir konu olarak öne çıkıyor. Kaymakamlık, bölgedeki yerel yönetimlerin dayanıklılığını artırmak ve halkın ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı adımlar atıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız