CHP'Lİ ÜRGİL:'BU TERÖRÜN SORUMLUSU BARIŞI TESİS EDEMEYEN SİYASETTİR'

Meclis Genel Kurulu’nda MEB bütçe görüşmelerinde grubu adına bir konuşma yapan Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, İstanbul’daki terör saldırısına değinerek; “Bugün hepimiz terörü lanetleyecek, ‘Unutmayacağız’ diyeceğiz ama gerçekte, yarın hayat devam edecek, unutacağız. Bu seviyesiz iklimin temel nedeni, eğitimsizlik ve maalesef biz siyasetçileriz” diye konuştu.

GÜNDEM 12.12.2016, 10:29 12.12.2016, 10:29
CHP'Lİ ÜRGİL:'BU TERÖRÜN SORUMLUSU BARIŞI TESİS EDEMEYEN SİYASETTİR'

ÇOCUKLAR SORGULAMAYI ÖĞRENMEZSE ELİNE SİLAH DA ALIR, BOMBA DA!

 

Terör ve eğitimle olan ilişkiyi değerlendiren İrgil; “Eğer siz sorgulama ve analizden yoksun bireyler yetiştirirseniz tarikata da gider, terör örgütüne de gider. Son on dört yıldır bu çocuklar, bu gençlik sizden başka iktidar görmedi; sonuç ortada” dedi.

İrgil şöyle devam etti: “Biz neden analiz yapan, doğruyu yanlışı kendi zihniyle ayırt edebilen bireyler yetişsin istiyoruz? Neden eğitim bu kadar önemli? Çocuklar kanmasın diye, haktan hukuktan yana olsunlar diye, ellerine silah almasınlar diye, gövdelerine bomba bağlamasınlar diye, terör örgütlerine katılmasınlar diye. Biat eden, kulluk eden, maşa olan zihinler önünde sonunda can yakar.”  

 

SOSYOLOJİK, PSİKOLOJİK TÜKENMİŞLİK

 

İçişleri Bakanlığının sitesinde gençlerin terör örgütlerinden nasıl korunacağına dair açıklamada, yoksul çocuklara burs ve yardımların öneminden söz edildiğini belirten İrgil, o yüzden bu çocukların kontrol edilemeyen birtakım vakıf ve derneklere mecbur bırakılmaması gerektiğini, devletin köylere kadar eğitim ve barınma imkanı götürmesi gerektiğinin altını çizdi.

Eğitim sistemini düzeltmeden; barış, adalet ve hukuk tesis etmeden Türkiye’de huzur bulunamayacağını belirten İrgil şunları söyledi:

“Hamasi reflekslerle çözemeyeceğimiz evrensel değerler var. Ülke yangın yeri; huzur, adalet, barış, toplumsal uzlaşma kalmadı. TBMM bombalandı. Yüzlerce şehit, binlerce ölü, binlerce yaralı, acı gözyaşı var. Oturup bunu sorgulamalıyız. Bunda siyasetin hiç mi sorumluluğu yok? Dünyanın neresinde bunca vahim olay karşısında kimse hiç sorumluluk almaz? Artık, bizi şaşırtacak hiçbir felaket, hiçbir acı olay, hiçbir yolsuzluk, hiçbir rezillik, hiçbir hukuksuzluk kalmadı. Bu, sosyolojik ve psikolojik bir tükenmişlik sendromudur. Ne yaşanırsa yaşansın; sorgulayan, anlamaya çalışan insanlar değil, artık sadece taraftarlar sahnede. Artık, ülke insanları acıda, tasada, sevinçte ortaklaşamıyor. Bu sevgisiz, saygısız, hoşgörüsüz, seviyesiz iklimin temel nedeni eğitimsizlik ve maalesef biz siyasetçileriz.”

 

HAMASET DEĞİL BARIŞI TESİS ETMELİYİZ

 

Türkiye’nin içinde bulunduğu iklimde TBMM’nin tek derdinin tek adam için başkanlık sistemi olmasını da eleştiren İrgil, “Birleştiren değil, bölen bir gidişatla karşı karşıyayız. Belki tek adam başkanlık sistemi getireceksiniz ama daha şimdiden ülkeyi ikiye böleceğiz; bir yanımız sevinçli, bir yanımız kaygılı olacağız” dedi.

CHP milletvekili şöyle devam etti: “Ülke psikoz geçiriyor. Patlamadan sonra Ankara Belediye Başkanı’nın açıklamasına ne demeli? Terör eylemlerinde ‘Cumhurbaşkanı, bakanların hedef olmaması Allah’ın himayesinde olmamızdan kaynaklanıyor’ demeye getiriyor. Ayıptır, günahtır, şehit ailelerine saygısızlıktır, ölen insanların ailelerine saygısızlıktır. 2015 yılından bu yana yüzlerce insanımızı kaybettik, yüzlerce şehit verdik, yaralı, gazi binlerce; hepsi unutuldu. Yalnız geriye öfke ve nefret kaldı ve giderek artan bir öfke ve nefret. Bu, şiddeti, ölümleri daha da artıracak bir ortam. TBMM tarihi bir sorumluluk içindedir. Bize düşen hamaset değil barışı tesis etmektir.” 

 

Yorumlar (0)