CHP'li Köksal: '16 Nisan, ülkemiz için Hayır'lı olacak'

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 16 Nisan'da "Hayır" oylarının yüzde 50'yi geçeceğini, bu durumun da Türkiye için hayırlı sonuçlar doğuracağını söyledi.

GÜNDEM 16.03.2017, 17:03 16.03.2017, 17:03
CHP'li Köksal: '16 Nisan, ülkemiz için Hayır'lı olacak'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dazkırı ilçesinin yanı sıra Aşağıyenice Köyü, Yüreğil Köyü, Yukarıyenice Köyü, Yayla Köyü, İdris Köyü, Kızılören Köyü, Karaağaçkuyusu Köyü'nde referandum çalışması yaptı. Milletvekili Köksal’a ziyaretlerinde Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan ve CHP Dazkırı ilçe örgütü üyeleri eşlik etti.

 

Köksal, "Hayır'lı günlere inancım artıyor. Yorulmuyor musun, diyenlere 'Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla yorulmazlar. Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getiren uluslar önce onurlarını, sonra özgürlüklerini, daha sonra da geleceklerini yitirmeye tutsaktırlar' diyerek cevap veriyorum. Çalışmalarımız, halk nezdinde karşılığını bulacak ve 'hayır' oyları yüzde 50'yi geçecek. Bu durum, ülkemiz için hayırlı olacak" dedi.

 

MİLLETE DOĞRULARI SÖYLEMİYORLAR        

              

Anayasa Değişikliği Paketi'nin "çift başlılığı ortadan kaldıracağız" diyerek gündeme getirildiğini, ama bu gerekçenin doğruyu yansıtmadığını söyleyen Köksal, "Bugünkü modelde Cumhurbaşkanını Vali temsil eder. İl Başkanını Sayın Başbakan şuan için Binali bey. Buradaki AKP’nin İl Başkanı da Başbakanı temsil eder. Yani kendi Genel Başkanını temsil eder. Peki yeni modelde nasıl olacak? Valiyle İl Başkanını aynı kişi temsil edecek. Şimdi İl Başkanı mı daha güçlü, Vali mi daha güçlü? Alın size bir kavga. Vali diyecek ben temsil ediyorum, İl Başkanı diyecek ki bırak sen onları ben temsil ediyorum diyecek, ben seçimle geldim diyecek, ben daha güçlüyüm diyecek. Aralarında derin bir yarılma olacak. Yani çift başlılık kalkmıyor, millete doğruları söylemiyorlar" ifadelerini kullandı.

 

TÜM YETKİ TEK KİŞEYE BAĞLANACAK

 

Önerilen sistemde, tüm yetkinin bir tek kişiye bağlanacağını, bunun ülke bekası için zararlı olacağını kaydeden Köksal, şöyle devam etti:

 

"Bu sistemde bir kişiyi, başkanı ikna ettiğiniz zaman Türkiye Cumhuriyetini en geç 24 saat içinde ele geçirebilirsiniz. Hiçbir mekanizması yoktur. Nasıl geçirirsiniz? Müsteşarları o tayin edecek, bakanları o tayin edecek, genel müdürleri o tayin edecek, emniyet müdürlerini o tayin edecek, müftüleri o tayin edecek, müsteşar yardımcılarını o tayin edecek, daire başkanlarını o tayin edecek. Bir saatte hazırlık yapılır, devletin bütün kadroları 24 saat içinde değişir. FETÖ örgütü devleti ele geçirmek için paralel devlet yapısı olarak ne kadar çalıştı? 30-35 yıldır çalışıyor diyorlar. 30-35 yıla gerek yok. Bir kişiyi kandıracaksın, bir kişiyi ikna edeceksin devleti zaten ele geçiriyorsun."

Yorumlar (0)