CHP'Lİ HALUK PEKŞEN: SÖZCÜ'YE KUMPAS AKP - FETÖ İŞİDİR

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in Sözcü Gazetesi davasına atanan bilirkişi hakkında basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM 25.08.2017, 13:50 25.08.2017, 13:50
CHP'Lİ HALUK PEKŞEN: SÖZCÜ'YE KUMPAS AKP - FETÖ İŞİDİR

Sözcü Gazetesi soruşturması için bilirkişi olarak atanan Ömer Faruk Gerçek’in FETÖ’nün yayın organı olan Zaman Gazetesi abonesi olduğunun,  çocuklarını cemaat dershanesine gönderdiğinin ve parasını FETÖ’nün bankası olan Bank Asya’ya yatırdığının altını çizen Pekşen, “FETÖ ile bu kadar içli dışlı olan bir kişinin AKP tarafından Sözcü Gazetesi soruşturmasına bilirkişi olarak atanması Sözcü Gazetesi’ne yönelik olarak düzenlenen kumpasta yine AKP ve FETÖ’nün yan yana olduğu göstermektedir.” dedi.

 

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen Sözcü Gazetesi soruşturması için bilirkişi olarak atanan Ömer Faruk Gerçek’in FETÖ ile bağının ortaya çıkması üzerine bir basın açıklaması yaptı.

 

Sözcü Gazetesi ile ilgili soruşturma sürecinde bir kez daha çok açıkça görülmüştür ki AKP – FETÖ işbirliği tam bir mutabakat ve kumpas işbirliği içerisinde devam etmektedir. Kumpas yönetimi bir FETÖ yöntemidir ve bütün kumpaslarda olduğu gibi baş işbirlikçi AKP’dir. AKP her ne kadar FETÖ ile mücadele ediyoruz diyerek toplumu kandırmaya çalışsa da attığı her adımda bu yalanı ortaya çıkmaktadır diyen Pekşen, “AKP, FETÖ ile birlikte orduya kumpas kurarak Balyoz, Ergenekon, Casusluk davalarıyla yüzlerce yurtsever askerimizi zindanlara attırmış, yalanlarla Kozmik Odaya girerek devletin en önemli sırlarını ele geçirmişlerdir. Bugün ise aynı işbirliği anlayışı ile hedefe konulan ise vatanseverliği ile Türk halkının gönlüne taht kurmuş Sözcü Gazetesi’dir. Sözcü Gazetesine yönelik düzenlenen kumpasta yine AKP ve FETÖ’nün yan yana olduğu ayan beyan ortadadır.

 

Savcılık tarafından Sözcü Gazetesi soruşturması için bilirkişi olarak atanan Ömer Faruk Gerçek’in FETÖ’nün yayın organı olan Zaman Gazetesi abonesi olduğu,  çocuklarını cemaat dershanesine gönderdiği ve parasını FETÖ’nün bankası olan Bank Asya’ya yatırdığı ortaya çıkmıştır.

 

Buradan da bir kez daha anlaşılıyor ki AKP, TBMM’de yürütülen soruşturmada da olduğu gibi FETÖ ile bağlantılı kişileri görevlendirerek, iradesini baskı altına aldığı kişiler üzerinden kumpaslar kurmayı planlamaktadır. Kaldı ki bilirkişi raporu olarak sunulan rapor incelendiğinde esasen burada yer alan görüşlerin adı geçen şahsa ait olup olmadığı da ayrıca tartışılması gereken bir konudur.

 

FETÖ ile bu kadar içli dışlı olan bir kişinin AKP tarafından Sözcü Gazetesi soruşturmasına bilirkişi olarak atanması göstermektedir ki, AKP her ne kadar FETÖ ile mücadele ediyoruz dese de aslında mücadele falan etmemektedir.

 

Sözcü Gazetesi soruşturmasında da görüldüğü gibi AKP ile FETÖ aynı amaç birlikteliği içerisinde Atatürk ilkelerine dayanan laik, demokratik cumhuriyete, ulus devlete, halkın haber alma özgürlüğüne kumpas kurma yönünde tam bir amaç birliği içindelerdir.” dedi.

 

Mücadele yok, AKP – FETÖ işbirliği var                       

AKP ve FETÖ ilk günden beri tam bir işbirliği içerisindedir. Bugünde bu işbirliğinin deşifre olması üzerine yöntem değişikliğine gidilerek iyi adam - kötü adam rolleri aralarında bölüşülmüş, tam bir amaç birlikteliğiyle anayasal düzeni çökertmeye doğru tüm hızıyla ilerlemektedirler, diyen Pekşen, “AKP, FETÖ ile mücadele etmiyor tam aksine AKP’nin kendisi FETÖ’dür.

 

Son derece benzer yöntemler darbe soruşturmasını yapan komisyonda da görülmüştür. Darbe Araştırma Komisyonu başkanı ve AKP’li üyeleri FETÖ’ye övgüler dizenler arasından seçilmiştir. Anayasa Mahkemesi üyesi FETÖ’cü, Milletvekili FETÖ’cü, Bilirkişi FETÖ’cü…                      

 

FETÖ’den gözaltına alınan iş adamı parayı bastırıp dışarı çıkıyor, ByLock kullanan Milletvekilleri Anayasa referandumunda ‘evet’ oyu verince siyasetin himmetinden yararlanıyor, parayı bastıranlar bir kadın avukat aracılığıyla tahliye ediliyor…

 

Darbe duruşmalarında bir astsubay AKP Milletvekili Şirin Ünal’a darbeyi haber verdiğini söylüyor ama bu Milletvekili hakkında hiçbir işlem yapılmıyor. Cumhurbaşkanı’nın emir subayı Ali yazıcı Erdoğan’ın uçağında aylar önce darbenin konuşulduğunu söylüyor ama hiçbir soruşturma açılmıyor. MİT 1715 FETÖ’cünün ismini 15 Temmuz’dan dört ay önce hükümete bildiriyor. Listeden 1680 kişi darbeye karışıyor. Hükümet hiçbir tedbir almıyor.

 

Bedel ödeyenler, bu rezaleti deşifre ederek FETÖ ile mücadele edenler ise tıpkı Sözcü Gazetesi’nde, Cumhuriyet Gazetesi’nde olduğu gibi kumpaslarla içeri atılmaktadır.   

                    

Akrep - kurbağa ilişkisi ve kumpas yöntemi aynen ve aynı amaca yönelik devam etmektedir. AKP FETÖ’dür ve FETÖ ancak bu kadar korunabilir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)