CHP'li gençler 'Umudu örgütleyelim' diyecek

Umudun kampuslarda, duraklarda, sokaklarda olduğunu belirten CHP Gençlik Kolları, yarın Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde öğrenci toplulukları ile “Memleket için Umut Kongresi”nde buluşuyor. CHP Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz, “Memleketin umudu olan gençler kar,kış demeden umut çağrısını büyütüyor. 100 öğrenci topluluğuyla başladığımız bu umudu örgütlemeye tüm üniversiteli arkadaşlarımızı davet ediyoruz” dedi

GÜNDEM 16.12.2016, 17:20 16.12.2016, 17:20
CHP'li gençler 'Umudu örgütleyelim' diyecek

Birgün’de yer alan habere göre, CHP Gençlik Kolları, 100 öğrenci topluluğuyla “Memleket için Umut Kongresi”nde bir araya gelecek. Yarın Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan “Memleket için Umut Kongresi” ile ilgili BİRGÜN’e konuşan CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz, kongreye katılım çağrısı yaptı.

 

Gençliğin memleket için 18 Aralık'ta Ankara'da olacağını söyleyen Yılmaz, “CHP Gençlik Kolları tarihinde bir ilk yaşanacak. Üniversite gençliği memleket için umut olmaya Ankara’ya geliyor. Aylardır kampuslarda devam eden çalışmalar sonrası bir araya gelecek olan bu gençlik buluşmasını, memleket için bir umut başlangıcı olarak görüyoruz” diye konuştu.

 

 

“Gençlik başkanlığa karşı”

 

Öğrenci topluluklarıyla yaptıkları toplantı ve buluşmaların, önlerine başka bir hikâye koyduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Partimizin ve ilerici değerlerimizin kaçınılmaz alternatif olduğu bu dönemde, kampuslarda kendi görünürlüğümüzü artırmak için başladık biz bu işe. Ama memleketin hali ve siyasilerin yarattığı alan, bu çalışmanın esas evrilmesi gereken noktayı tarifledi. 19 Mayıs, 24 Temmuz ve 29 Ekim'lerde ‘diktaya karşı’ söylemi üzerinden yaptığımız işler de hep dönüm noktaları oldu.

 

Gözlemimiz gençliğin Başkanlık sistemine karşı olmasıydı. Gençlik aktif bir çalışma, örgütlenme ya da kampanya içerisinde yer almak istiyor. Gençlik siyasal alanın gençleşme ihtiyacını görüyor ve buna talip. Ortada böyle bir durum varken, artık hiçbir bahane de gençleri siyasal alandan edemeyecektir. Gençlerin Türkiye gerçekliğinden uzak olduğu söylemi tamamen asılsızdır.

 

Apolitik denilerek siyasal temsiliyet ve alandan nasiplendirilmeyen gençlik, 2013’te bunu kendi devrimiyle çürütmüştü. Ama o zihniyetin tahakkümü hala devam ediyor. Bugün de o zihniyetin tamamen ortadan kalkması gerekiyor.

 

Bizim önümüze gelen o başka hikayenin amacı da bunu baştan sona değiştirmek. Gençliği kendi içinde eriten ve ülke yönetiminde söz söyletmeyen tahakkümün son bulmasını sağlamaktır. Siyasetin ihtiyacı olan dili ve gençleşmeyi yaratmak, karşılamak ve gençliğin irade beyanında bulunmasına ön ayak olmaktır.”

Yorumlar (0)