CHP'li Ekici, 'Kadınlarımızın özgürlük tutkusu, Cumhuriyetimize güç katıyor

8 Mart’ın bütün dünyada kadınların canları pahasına verdikleri onurlu mücadelelerin yıldönümü olarak kutlandığını kaydeden CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, “Kadınlarımızın özgürlük tutkusu, Cumhuriyetimize güç katıyor” dedi.

GÜNDEM 07.03.2017, 13:46 07.03.2017, 13:46
CHP'li Ekici, 'Kadınlarımızın özgürlük tutkusu, Cumhuriyetimize güç katıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Bir ülkede, kadınların toplum içindeki konumunun, o ülkenin gelişmişliği ve demokratikliği konusunda temel gösterge olduğunun altını çizen Ekici, Türkiye’nin son dönemde bu konuda çok kötü bir sınav verdiğini de vurguladı.

 

Erkekle kadın arasında hem yasal hem de fiili eşitsizliğin, kadına karşı ayrımcılığın, şiddet, taciz ve çocuk gelin vakalarının özellikle son 15 yıllık dönemde sistematik olarak arttığını kaydeden Ekici “ülkemizi bu kötü gidişten kurtaracak olan, Türkiye’yi biz erkekler için de yaşanabilir bir ülkeye dönüştürecek olan da yine baş tacımız olan kadınlarımızdır” dedi. Kadınları, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük kahramanları olarak niteleyen Ekici “Ulusumuz, en demokratik koşullarda ve insanca yaşama hedefine, ancak kadınlarımızın emekleriyle ulaşabilecektir” ifadelerini kullandı.

 

Ulusumuzu oluşturan bütün unsurlar gibi kadınlarımızın da bundan yaklaşık bir asır önce verdiği bağımsızlık mücadelesiyle, iradesini, düşüncesini ve özgürlüğünü bir başka kişi, zümre ya da odağa teslim etmeyeceğini kanıtladığını vurgulayan Ekici “Bugün de ulusumuzun iradesini tek bir kişiye devredilmesi için hesaplar yapılmaktadır. Bu yanlış ve tehlikeli hesapları bozacak olan da yine özgür iradesini her şeyin üzerinde tutan kadınlarımız olacaktır” dedi.

 

Ekici açıklamasını şöyle sonlandırdı:

 

“Kadınlarımızın özgürlük tutkusu, Cumhuriyetimize güç katıyor. Toplumu oluşturan her unsur gibi kadınların da onurlu bir şekilde yaşam sürebileceği, bağımsız, kuruluş ilkelerine bağlı bir şekilde hedeflerine ilerleyen, başı dik, onurlu, güçlü ve aydınlık bir Türkiye’ye en kısa sürede ulaşma inancı ve kararlılığıyla bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Yorumlar (0)