CHP'li Durbay, öğrencilere Hayır'ı anlatıp, fikir alışverişi yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, Ahmetli Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Demir ile birlikte, 16 Nisanda yapılacak olan referandum için Hayır’a destek istedi. Ahmetli Pazar yerini ve esnafları ziyaret ederek broşür dağıtan gençlik kolları üyeleri, vatandaşlarla tek tek görüşüp, referanduma sunulan anayasa maddelerini anlattı.

GÜNDEM 09.03.2017, 15:09 09.03.2017, 15:09
CHP'li Durbay, öğrencilere Hayır'ı anlatıp, fikir alışverişi yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, Ahmetli Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Demir ve Turgutlu Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Solmaz, 16 Nisanda halkoylamasına sunulan anayasa değişikliğine vatandaşlardan Hayır oyu istemek için Ahmetli Pazar yeri ve esnafı ziyaret ettiler. Ahmetli halkı ve Pazar esnafı ile tek tek konuşan genç başkanlar, neden Hayır denmesi gerektiğini anlatan broşürlerini vatandaşlara dağıtarak destek istediler. Sınırsız yetki ile donatılmış bir kişinin ülkeyi felakete sürükleyeceğini söyleyen İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, “İsimlerin şahısların bizim için bir önemi yok. Önemli olan Cumhuriyet rejimini koruyup halkımızın refah düzeyini arttıracak politikalar üretmek. Bu kadar yetki bir kişiye verilirse, o kişinin artık halka ihtiyacı kalmaz. Halkın tüm sorunlarını görmezden gelir ve ülke keyfi bir biçimde yönetilir. Derdimiz Erdoğan veya Bahçeli değil, bu kadar yetkiyi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bile istese, ona da karşı çıkarız. Bizim Cumhuriyet kazanımlarını terk etmek gibi bir düşüncemiz yok. Aksine 1923’ten itibaren elde ettiklerimizi geliştirip daha da ileri götürmeliyiz. Bugün Ahmetli’de genç nüfus gitgide azalıyor. Bunun sebebi istihdam yaratamamak ve çiftçiye hak ettiğini vermemek. Başkanlık sevdasıyla yanıp tutuşanlara soruyorum, sizin şahsi menfaatleriniz mi daha önemli yoksa Ahmetli’de toprağını işleyip alın teriyle hak ettiği parayı kazanmak yerine, Manisa sanayisinde asgari ücretle geçinmek zorunda bırakılan bu gençler mi daha önemli. Aslında Ahmetli halkı 16 Nisan’da bunu oylayacak. Bizim gençlerimizin mutluluğu ve yaşam kalitesi mi daha önemli yoksa Başkanlık sevdasına düşünlerin menfaatlerimi daha önemli? Sorulacak olan soru budur ve cevap da gayet açıktır. İşte bu yüzden Ahmetli’den, Manisa’dan ve Türkiye’den çok umutluyum. İnanıyorum ki 16 Nisan’da sandıklardan Hayır çıktıktan sonra bir daha hiçbir siyasi şahsi çıkarları için halkın karşısına çıkamayacak.” dedi.

                Ahmetli’de öğrenim gören üniversitelileri de ziyaret eden İl Başkanı Durbay, öğrencilere de Hayır’ı anlatıp, fikir alışverişi yaptı. Parasız eğitimi sağlamanın devletin en temel görevi olduğunu anlatan Gülşah Durbay, “Yurt ücreti, ev kirası, ulaşım, gıda, kitap, defter, harç ve benzeri gibi bir çok harcamanız var. Peki bunun karşılığında size devletin verdiği burs yetiyor mu? Sizce burslar yalnızca ihtiyaç sahiplerine mi çıkıyor? Devlet yurtlarındaki yaşam kalitenizden memnun musunuz? Üniversitede aldığınız eğitim sizleri iş sahibi yapabilecek düzeyde mi? Devletin size verdiği öğrenim kredisini mezun olduktan sonra faizi ile ödeyip hayata binlerce Türk Lirası borç ile başlayacaksınız. Siz hayata 1-0 geriden başlamayı kendinize reva olarak görüyor musunuz? Değerli arkadaşlarım, eğer bu sorduğum sorulara cevabınız hayırsa 16 Nisan’da da oyunuz Hayır olsun. Hatta sizler pırıl pırıl gençlersiniz, hayatınız en heyecanlı ve hareket dolu bu döneminde yalnızca oy kullanmanız yetmez, sizler de ülkemizin geleceği için, cumhuriyetimiz için, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün biz gençlere emanet ettiğini Cumhuriyetimiz için gerekirse kapı kapı dolaşıp, var gücünüzle çalışıp, Hayır’a destek istemelisiniz.” dedi. 

                Pazarcının, esnafın, memurun, çiftçinin, öğrencinin, işçinin, kısacası herkesin içinin kan ağladığını söyleyen Ahmetli Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Demir, “Herkesin içi kan ağlarken, ülkede başka dert yokmuş gibi aylardır başkanlığı tartışıyoruz. Eğitim sistemi iflas etmişken, terör ve toplumsal şiddet virüs gibi ülkenin her köşesine yayılmışken, üçüncü sınıf ülkelerin bile bize kafa tuttuğu bir itibarımız varken, bizim konuşmamız gereken konu başkanlık değildir. 16 Nisan gecesi bu başkanlık sevdası sandıklardan çıkacak Hayır oyları ile umarız ki bir daha hiç alevlenmemek üzere son bulacak. Biz gece gündüz, köy köy, kapı kapı çalışmaya devam edip, Hayır’ı anlatacağız ve sonunda kazanan halkımız olacak.” dedi.

                

Yorumlar (0)