CHP'li Atıcı:'2017 Umuttur'

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ ATICI yeni yıl mesajı yayımladı

GÜNDEM 30.12.2016, 15:00 30.12.2016, 15:00
CHP'li Atıcı:'2017 Umuttur'

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ ATICI'nın yeni yıl mesajı:

 

YENİ YILI “KARŞILAMA”  MESAJI

“2017 UMUTTUR”

 

            Son bir yılda yaşatılanlar yeni yılın gelişini, kutlayarak karşılamayı mümkün kılmasa da yeni yıl yeni umutlar demektir. Bir bebeğin doğması, bir tomurcuğun çiçeğe dönmesi, zifiri karanlık bir geceden sonra günün ağarması sırasında yaşadığımız duygularla karşılamalıyız yeni yılı.

 

Günlerimizi yaşanmaz kılan, geleceğimizin çalınmaya çalışıldığı kanlı 2016 yılı halkımızın ekmeğinden, geleceğinden ve canından çalınanlarla anılacaktır.

 

Her katliam, her anarşi ve her baskı halkın ekmeğinden, alın terinden ve geleceğinden yapılan hırsızlığı gizlemek içindir. 2016’da hırsızlığın boyutu arttıkça, suçlar ortaya çımasın diye baskı ve katliamın arttığını gördük. Çünkü hırsızlar aynı zamanda korkaktırlar.

 

Hesap vermekten korkanlar, halkın tüm yetkilerini çalıp bir elde toplamak istemekte ve Atatürk’le beraber halka geçen egemenliği, 2017’de ele geçirmek için, “yeni anayasa” adında bir tuzak hazırlamaktadır.

 

2017 yılında beraber atacağımız her adım, söyleyeceğimiz her söz, yazdığımız her sözcük, yan yana her duruşumuz ve her gülümseme, haksızlığa, hırsızlığa ve tuzaklara karşı direnme gücümüzü arttıracaktır.

 

Direnme gücümüz arttıkça, başta ülkemiz ve komşularımız Irak, Suriye başta olmak üzere tüm dünyada zulüm, şiddet ve yokluk içinde büyüyen çocuklara barış, mutluluk ve sevgi getirme yolundaki çabalarımız güçlenecektir.

 

Yarınlara dair umudumuz, halkımızla beraber 2017 ve sonrasında; yaşadığımız doğayı talan eden, savaşa çanak tutan, yoksulluk yaratan düzeni değiştirmek ve hakça bir düzen kurmaktır.

Yorumlar (0)