CHP'Lİ AKIN:'MADEN KAZALARININ TEMEL NEDENİ YAYGINLAŞAN TAŞERONLAŞMA VE ALINMAYAN İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİDİR'

Ahmet Akın konuşmasında :“Siirt’te meydana gelen maden faciasında 10 madencimiz hala enkaz altındayken orada inceleme yapan muhterem bakanlar işletmeyi aklama yarışına girdiler." ifadelerini kullandı."

GÜNDEM 22.11.2016, 15:52 22.11.2016, 15:52
CHP'Lİ AKIN:'MADEN KAZALARININ TEMEL NEDENİ YAYGINLAŞAN TAŞERONLAŞMA VE ALINMAYAN İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİDİR'

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın TBMM Genel Kurulunda maden kazalarını konuştu. Akın’ın konuşması şu şekilde;

 

“Siirt’te meydana gelen maden faciasında 10 madencimiz hala enkaz altındayken orada inceleme yapan muhterem bakanlar işletmeyi aklama yarışına girdiler.Madende ölümleri “fıtrat”a bağlayanlar şimdi de yetkililerin ve uzmanların incelemelerinin sonuçlarını beklemeden facianın nedeni konusunda ahkam kesiyorlar.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yağış nedeniyle meydana gelen doğal afeti kazanın nedeni olarak gösterirken, Sağlık Bakanı “ben bir ihmal göremedim” diyor.Dün gece de Zonguldak ta bir madende meydana gelen göçükte  bir madencimiz hayatını kaybetti.

 

Herkes çok iyi biliyor ki maden kazalarının temel nedeni aşırı kar hırsı ile AKP iktidarı döneminde alabildiğince yaygınlaşan taşeronlaşma ve alınmayan iş güvenliği önlemleridir. Sayın Bakanları işverenleri peşinen aklayan açıklamalardan kaçınmaya ve  daha sorumlu davranmaya davet ediyorum” 

Yorumlar (0)