CHP'Lİ AKIN İPTAL EDİLEN ANKARA UÇAK SEFERLERİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Balıkesir Koca Seyit Havalimanından Ankara’ya yapılan tarifeli uçak seferlerinin iptalini TBMM gündemine taşıdı.

GÜNDEM 19.12.2016, 14:15 19.12.2016, 14:15
CHP'Lİ AKIN İPTAL EDİLEN ANKARA UÇAK SEFERLERİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

 Her yıl artan yolcu kapasitesine sahip Koca Seyit Havalimanından yapılan Ankara seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle yolcuların mağdur olduğunu belirten Ahmet Akın’ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlandırması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi şu şekilde; “Edremit ilçemizde bulunan Balıkesir Koca Seyit Havalimanından Türk Hava Yolları ve özel hava yolu şirketlerinin Ankara’ya direk tarifeli uçak seferleri 2017 yılı Mart ayı sonuna kadar kaldırılmıştır. Bu nedenle Ankara’ya gitmek isteyenler aktarmalı uçak seferleri ile Ankara’ya ulaşmak zorunda kalıyorlar. Balıkesir Koca Seyit Havalimanı her geçen yıl artan bir yolcu kapasitesine sahiptir. 2015 yılı Eylül sonu itibariyle toplam 267.200 yolcuya hizmet veren Havalimanı, 2016 yılı Eylül ayı sonu itibariyle toplam 310.399 yolcuya hizmet vermiştir. Bu konuyla ilgili olarak;

 

1-    Balıkesir Koca Seyit havalimanından Ankara’ya direk tarifeli uçak seferlerinin kaldırılmasının nedeni nedir?

 

2-    Ankara’ya seyahat etmek isteyen yolcuların mağdur olmalarını önlemek amacıyla her gün olmasa bile THY’nın ve özel hava yolu şirketlerinin ihtiyacı karşılayacak sayı ve kapasitede haftada iki üç kez de olsa Ankara’ya direk uçuşların Sonbahar ve Kış aylarında da yapılmasını sağlamak amacıyla bir çalışma yapılmakta mıdır?”

 

 

Yorumlar (0)