reklam
Gazete Kritik Gündem CHP, Zeydan Karalar'a destek mitingi düzenledi: "Özgürlük" sloganları ile dolu anlar!

CHP, Zeydan Karalar'a destek mitingi düzenledi: "Özgürlük" sloganları ile dolu anlar!

Adana'da CHP tarafından düzenlenen miting, tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a destek amacıyla gerçekleştirildi. Binlerce kişi, "Zeydan Karalar'a özgürlük" sloganlarıyla duygu dolu anlar yaşadı. Özgür Özel, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu ve halkı 2 Kasım için harekete geçmeye çağırdı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek amacıyla düzenlenen miting, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in öncülüğünde, bugün Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tutuklanmasının ardından yapılan bu halk buluşması, Adana’nın tarihindeki en büyük katılımlı mitinglerden biri haline geldi. Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, “Bu darbeye teslim olmayız” ifadesiyle, CHP’nin iktidar hedefini vurguladı. Ayrıca, katılımcılar, Başkan Karalar için özgürlük talebinde bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen son operasyonlar sonucunda tutuklanan Zeydan Karalar’ın serbest bırakılması amacıyla CHP, kitlesel bir miting düzenledi. Mitingde, partinin 135 milletvekilinin neredeyse tamamı yer alarak destek verdi. Etkinliğe katılan on binlerce kişi, meydanı doldurarak “Zeydan Karalar’a özgürlük” sloganları attı. Bu miting, CHP’nin yerel yönetimlerine yönelik artan baskılara karşı bir tepki olarak öne çıktı. Katılımcılar, güçlü bir dayanışma örneği sergileyerek, Zeydan Karalar’ı yalnız bırakmadıklarını gösterdiler.

Miting alanında Zeydan Karalar’ın büyük posterleri dikkat çekti. Bir tanesinde Mehmet Akif Ersoy’un “Birlik” şiirinin dizelerine yer verilirken diğerinde “Adana Zeydan Karalar’dır. Adana tutsak edilemez” yazılı ifadeler bulunuyordu. Genel Başkan Özgür Özel, sahnedeki otobüsten Ersoy’un dizelerini yüksek sesle okuyarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Bu tür göndermeler, hem mitingdeki tinsel atmosferi artırdı hem de Adana’da birlik ve beraberlik mesajını pekiştirdi.

Mitingde hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de anıldı. Meydanda asılan bir afişte “Unutmayacağız” ifadesinin yanı sıra Zeyrek'in fotoğrafı da bulunuyordu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasında Zeyrek’i anarak, Katılımcılara duygusal anlar yaşatmayı başardı. Bu tür anmalar, toplumda kaybedilen değerlerin ve kişiliklerin hatırlanması açısından oldukça öneme sahip. Mitingdeki duygusal atmosfer, Zeyrek'in anılmasıyla daha da güçlendirildi.

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, mitingde Zeydan Karalar’ın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mesajlarını okudu. Bu durum, her iki liderin de aralarındaki dayanışmayı ve destek mesajlarını üst düzeyde tutmaları açısından önemli bir anı temsil etti. Ayrıca, mitinge katılan aileler ve yerel siyasetçiler de duygusal anlar yaşadı ve desteklerini ifade ettiler. Bu ortam, birlikteliği ve dayanışmayı simgeleyen çok sayıda ailenin katılımıyla daha da güçlendi.

Ses Getiren Sloganlar ve Pankartlar

Etkinlik boyunca “Adana'nın umudu Zeydan Karalar”, “Dik dur eğilme, Adanalı seninle” gibi sloganlar sıkça atıldı. Katılımcıların taşıdığı pankartlar dikkat çekiciydi; "Adana susmaz, Zeydan yıkılmaz", "O Adana’nın Zeydan’ı, Adana’ya boyun eğdiremezsin" gibi ifadeler, mitingdeki atmosferin direniş ruhunu açığa çıkardı. İlgili temalarda yazılmış tişörtlerle katılan birçok kişi, “Adana Zeydan Karalar’dır” sloganıyla bu direnişi güçlendirdi. Miting, sadece bireysel bir destek değil, aynı zamanda toplumsal bir dönüşüm çağrısını temsil ediyordu.

Mitingin bir kısmında Zülfü Livaneli’nin “Yiğidim Aslanım” şarkısı çaldı. Miting alanındaki kalabalık, bu müziğe açtıkları telefonların flaşlarıyla eşlik etti. Bu ışıklı gösteri, hem katılımcıların duygusal bağını güçlendirdi hem de etkileyici bir görsel şölen sundu. Toplumsal birliktelik açısından önemli olan bu anlar, katılımcıların bir arada hareket etme gücünün ve dayanışmanın simgesi haline geldi.

Özgür Özel, miting konuşmasında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi duruşmalarının TRT’de yayınlanmasının istenmesine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un görevden alınmasını da gündeme getirerek kamuoyunun dikkatini bu konulara çekti. Bu açıklamalar, mitingin siyasi yönünü daha da pekiştirerek, toplumun her kesimine seslenmeyi hedefleyen bir atmosfer yarattı.

2 Kasım’a Dikkat

Konuşmasının sonunda Özgür Özel, katılımcılara çeşitli sorular yönelterek onları harekete geçirdi. “Bu darbeye karşı direnmeye hazır mıyız? Onları yenecek miyiz? Zeydan Başkan’ı buraya getirecek miyiz?” gibi sorularla kalabalığın coşkusunu artırdı. “İktidara gelmenin zamanıdır” diyerek 2 Kasım tarihine dikkat çekti. Katılımcılara seslenerek, “Ey Erdoğan. Ben milletim. Ben milli iradeyim. Adayımı bırak. Sandığı getir” ifadelerini kullandı. Bu tür vurgular, mitingin mesajını daha da güçlü hale getirdi.

Özgür Özel, “Yürüyelim arkadaşlar” şeklindeki ifadeleriyle miting konuşmasını sonlandırdı. Etkinlik, Gençlik Marşı'nın coşkulu ezgileri eşliğinde son buldu. Bu kapanış anı, mitingin enerjisini yansıtan ve toplumsal bir çağrıyı dile getiren önemli bir olay olarak hafızalarda yer etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *