CHP'li Erdoğan Toprak:Helalleşmeliyiz çünkü ülke parçalanma noktasına gidiyor

CHP Genel Başkan Başdanışmanı İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak, ""Biz artık Anadolu insanı olarak helalleşmeliyiz. Yumruklarımızı sıkmayı bırakmalıyız. Geçmişteki o kini artık bir kenara bırakmalıyız. Helalleşmeliyiz çünkü ülke parçalanma noktasına gidiyor. Birlik beraberlik içinde olabilmemiz için helalleşmemiz lazım” dedi.

GÜNDEM 17.11.2021, 20:36
CHP'li Erdoğan Toprak:Helalleşmeliyiz çünkü ülke parçalanma noktasına gidiyor

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak, Parti Meclisi Üyesi İzmir milletvekili Ednan Arslan, Kayseri milletvekili Çetin Arık ile birlikte CHP Kayseri İl Başkanlığı'nda gündemi değerlendirdi. Toprak, asgari ücretin 4 bin liranın da üzerinde olması gerektiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Ümit Özer, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Eda Albayrak, Kadın Kolları Başkanı Esin Topçu Tosuner’in de bulunduğu toplantıda konuşan Erdoğan Toprak, “Ekonomi kan kaybediyor. Savunma sanayimiz bitmiş. Dış politika da dibe vurmuşuz. Gün artık birlik ve beraberlik olma günüdür" dedi. Toprak özetle şöyle konuştu:

“ONLARIN YAPTIKLARI BU ÜLKENİN HAYRINA DEĞİLDİR”

“Hükümetin Kürt sorununa hangi pencereden yaklaştığını hepimiz biliyoruz. Terörist başının kardeşini televizyonlara çıkartan Ak Parti iktidarıdır. Terörist başının bayraklarını Diyarbakır’da sallayan Ak Parti iktidarıdır. Dolmabahçe’de toplantılar yapıp talimatlarla o meseleleri çözmeye çalışan AKP iktidarıdır. Oslo’da üçüncü bir ülkede Türkiye meselesini, Türkiye’nin bu önemli meselesini masaya yatıran Ak Parti iktidarıdır. Onların ben ne söylediğine değil ne yaptığına bakarım. Onların yaptıkları bu ülkenin hayrına değildir.”

"Seçimden seçime bazı vaatler verirler vatandaşlarımıza ama gerçeği teröristlerin mektubunu televizyonda okurken görüyoruz. Gerçek bu. Onu örtemezler. İmralı’ya ring seferler düzenleyip onun talimatıyla seçim kazanmaya çalışan bir partidir Ak Parti iktidarı. Seçime bir gün kala gidip oradan mektup getirdiler. Oraya gönderilen o akademisyen nasıl gitti İmralı’ya? Ona o izni kim verdi? Onu hangi ulaşım aracıyla götürdüler, o mektubu alıp televizyonda nasıl okuttular? Bir tanesi gitti o öldü. Ama Ak Parti iktidarı bundan sıyrılamaz. Şu anda PKK ile iş tutmaya devam ediyor.”

“ASGARİ ÜCRETİN 4 BİN LİRANIN ÜSTÜNE ÇIKMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUM”

"Benim gördüğüm Ak Parti bir avuç İngiliz bankerlerine çalışıyor. Bizim bu yılın bu son aylarına kadar faize ödediğimiz para 125 milyar TL. Yani bütçemizin önemli bir kısmını biz faize ödemişiz. Asgari ücretin, 2.825 liranın insaflı bir şey olmadığını biz söyledik. Bizim hiçbir belediyemizde asgari ücret 2.825 lira değil, 3100 lira. Ve tüm belediyelerimize de biz bunu uyguladık. Hayata da geçirdik ve aslanlar gibi ödüyorlar. Bugün siz bu ülkeyi yönetirken şu ayrıma dikkat edeceksiniz. Halktan yana mı tavır koyacaksınız yoksa bir avuç sermayeden yana mı tavır koyacaksınız? Bizim gönlümüz sermayeden yana değil halktan yana tavır koymak... Ben asgari ücretin 4 bin liranın üstüne çıkması gerektiğini söylüyorum. Bu yeterli mi bu bile yeterli değil arkadaşlar. Bu ülkede açlık sınırı 4 bin liranın üstündeyse bu ülkede yoksulluk sınırı 7 bin liranın üstündeyse sizin açlık sınırının altında bir asgari ücret teklif etmenizi doğru bulmuyorum." 

“ANADOLU’YU ADIM ADIM GEZEREK HASAR TESPİTİ YAPIYORUZ”

Son zamanlarda CHP’ye karşı çok büyük ilgi gördüğünü belirten Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her alanda gittiğim her yerde ‘gelin bizi bu ucube sistemden kurtarın’ diyorlar. Biz dostlar hazırız. Millet İttifakı olarak gördük ki yüzde 63-64’lere varan bir ilgi var. Kamuoyu yoklamaları bunu gösteriyor. Biz de bu ilgiden mutluyuz ve memnunuz. Ama bunun bize sorumluluk yüklediğinin de farkındayız. Bu sorumluluğun gereği olarak Anadolu’yu adım adım dolaşarak hasar tespiti yapıyoruz. Anadolu’yu adım adım dolaşarak sıkıntıları alıyoruz ve bu sıkıntılarla ilgili projeler hazırlıyoruz. Bu projeleri iktidara geldiğimizde inşallah hayata geçireceğiz bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” 

"HELALLEŞMELİYİZ ÇÜNKÜ ÜLKE PARÇALANMA NOKTASINA GİDİYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına da değinen Toprak, şunları söyledi:

"Biz artık Anadolu insanı olarak helalleşmeliyiz. Yumruklarımızı sıkmayı bırakmalıyız. Geçmişteki o kini artık bir kenara bırakmalıyız. Helalleşmeliyiz çünkü ülke parçalanma noktasına gidiyor. Benim savunma sanayim bitiyor. Benim parasını ödediğim uçağı bana vermiyorlar. Benim uçaklarım artık hangarlarda duruyor yedek parçası yok. ABD bana yedek parça vermiyor. Bizim bu süreçte en açık yakalandığımız, açık denizlerde yakalandığımız bir dönemden geçiyoruz. Benim ekonomimi batırdılar Suriye bataklığına çekerek. Şu anda biz ekonomimize kan kaybına ne yazık ki ‘dur’ diyemiyoruz. Çünkü 128 milyar doları Saray ve şürekası yok etti. Gün kenetlenme günüdür, geçmişle helalleşme günüdür. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti zor bir süreçten geçiyor, emperyalistler, dış güçler Türkiye’yi parçalamaya niyetli. Birlik beraberlik içinde olabilmemiz için helalleşmemiz lazım."

“ŞU ANDA SAĞ-SOL AYRIMI YAPACAK DÖNEMDE DEĞİLİZ”

Ayrışmanın artık bir kenara bırakılması gerektiğini dile getiren Toprak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün Kayseri’ye uğramamızın nedeni de bu. Bize kim oy verir vermez. Ama biz Türkiye’nin bu gerçeklerini arkadaşlarımla beraber anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü ayrışmayı bırakmalıyız. Bizim sağda da siyaset yapan arkadaşlarımız var solda da var. Ama şu anda sağ-sol ayrımı yapacak dönemde değiliz. Şu anda biz demokrasi ile Cumhuriyeti nasıl ayakta tutarız, bu ülkeyi nasıl parçalanmadan tekrar selamete çıkartırız ona bakıyoruz. Getirilen ucube sistem tek adam sistemi bu ülkeye huzur getirmedi. Her 3 gençten bir tanesi işsiz. İşsizlik almış başını gidiyor. Yoksulluk almış başını gidiyor. Asgari ücret 2.825 lira, neyin dermanı olacak bilmiyoruz. Ama bir gecede yüzde 48 doğal gaza zam yapılıyor. Bu vatandaş ben farkındayım bu sanayiye yapılan zam, ama diğer zamda bu vatandaş nasıl ısınacak gerçekten kara kışta kara kara düşünüyoruz.”(ANKA-Davut Güleç)

Yorumlar (0)