CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

"AKP’NİN EĞİTİM POLİTİKASI ÖĞRETMENLERİMİZİ MUTSUZ EDİYOR"

GÜNDEM 23.11.2016, 14:20 23.11.2016, 14:20
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ VE GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI AHMET AKIN’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI:

 

AKP döneminde yapboz tahtasına dönüştürülen eğitim sistemimiz çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Akılcı ve bilimsel eğitimden hızla uzaklaşılan bir ortamda yapılan karşılaştırmalarda Türkiye olarak eğitimde diğer ülkelere göre arka sıralara düşmeye devam ediyoruz.

 

Gelişmenin ve kalkınmanın temeli olan eğitim sistemimizin en önemli bileşenlerinden birisi kuşkusuz öğretmenlerimizdir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde öğretmenler önemli ekonomik ve sosyal haklara sahipken, ülkemizin fedakar öğretmenleri bir dizi sorunla baş etme mücadelesi veriyorlar.

 

Eğitim-İş Sendikası tarafından yapılan bir araştırmaya göre öğretmenlerimizin %83’ü elde ettiği geliri yetersiz buluyor. Öğretmenlerimiz düşük geliri ile yaşamak, ailesini geçindirmek ve kendisini geliştirmek zorunda kalıyor. Öğretmenlerimizin  %50’si başka bir iş bulduğunda mesleklerini bırakacaklarını belirtiyorlar.

 

AKP iktidarı döneminde yaratılan korku ortamı öğretmenlerimizi de herkes gibi etki altına almış durumda. Aynı araştırmanın sonuçlarına göre öğretmenlerimizin %52’si görevden alınma, işten atılma korkusu yaşıyorlar. %66’sı kendisini özgürce ifade edemediklerini belirtiyorlar. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, çağdaş ve mutlu bir toplum yaratılmasında önemli görevleri ve sorumlulukları bulunan öğretmenlerimiz maalesef ciddi sıkıntılar içerisindedirler.

 

Öğretmenlerimiz,  okulda, derste görmek istedikleri kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmelerini meşrulaştıran yasal düzenlemeler yapma gayreti içerisinde bulunan bir iktidar tarafından yönetiliyor olmanın, eğitim sistemine böyle bir anlayışın yön veriyor olmasının burukluğunu yaşıyorlar.

 

Öğretmenine hak ettiği değerin verilmediği, sorunlarının çözülmediği, her türlü mağduriyetin yaşatıldığı, hemen her yıl değiştirilen eğitim sisteminde kaybeden sadece öğretmenlerimiz değildir. Çocuklarımız, ülkemiz ve geleceğimiz de kaybetmektedir.

 

Bütün sıkıntılarına rağmen toplumsal gelişmemizin öncüsü öğretmenlerimiz, her türlü olanaksızlık ortamında görevlerini büyük bir özveri ile yapmaktadırlar.

 

Çağdaş ve Laik Türkiye’nin yaşatılması ve geliştirilmesi konusundaki en büyük yükü öğretmenlerimiz taşımaktadır.

 

Bu düşüncelerle aydınlık geleceğimizin teminatı öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

 

Yorumlar (0)