Valilik tarafından yapılan duyuruda, Aşağı Ölek ve Yukarı Ölek köyleri için sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu kararın, bölgede yaşayan halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı ifade edildi.
Sokağa Çıkma Yasaklarının Nedeni
Valilikten gelen açıklamada, Aşağı Ölek ve Yukarı Ölek köylerinde, belirli bir süre için sokağa çıkma yasağının uygulanacağı bildirildi. Yasak, 24 Ekim 2016 tarihinde saat 10.00'dan itibaren başlayacak ve ikinci bir emre kadar devam edecek. Bu yasağın, yerel halkın güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı belirtilmiş olup, olağanüstü hal durumunun 11. maddesine dayanarak yürürlüğe girdiği vurgulandı. Söz konusu yasak, güvenlik güçlerinin halkın can ve mal güvenliğini koruma çalışmalarını etkili bir şekilde sürdürmesine olanak sağlamak amacı taşımaktadır. Bölgedeki vatandaşların huzuru ve güvenliğinin ön planda olduğu bu süreçte, gerekli duyurular ve bilgilendirmelerle halkın bilgilendirilmesi hedeflenmektedir.
Yerel Halkın Bilgilendirilmesi
Valilik, sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak bölge halkının detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini de kaydetti. Yasak süresince vatandaşların, güvenlik güçlerinin talimatlarına uymaları ve belirtilen saatlerinde sokağa çıkmamaları önemle hatırlatılıyor. Bu süreçte, düzenin sağlanması ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için yapılan tüm çağrılara riayet edilmesi bekleniyor. Yerel yönetim ve güvenlik güçleri, bu süreci en sağlıklı şekilde atlatmak adına her türlü önlemi alacaklarını duyurdular. Ayrıca, bölgede yaşayanların yasağa rağmen herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi. Halkın, gelişmeleri takip ederek güvenli bir şekilde sokağa çıkma yasağını geçirmeleri büyük önem taşıyor.